Gemeente Almere

Verwijderen en vervangen speeltoestellen in 2011

23-12-2010

Te verwijderen speeltoestel De gemeente Almere inspecteert ieder jaar de speelvoorzieningen om te kijken of ze nog heel en veilig zijn. De gemeente is dit ook wettelijk verplicht (Attractiebesluit). Uit de inspectie blijkt dat een aantal speeltoestellen niet meer voldoen. Daarom laten we ze verwijderen of vervangen. De afgekeurde toestellen verwijderen we in januari 2011 als het weer het toelaat. Waar vervangende toestellen komen, plaatsen we ze in de loop van 2011. Hiernaast vindt u een overzicht van de te verwijderen en te vervangen toestellen.

We vervangen speeltoestellen op `kansrijke speelplekken', zoals schoolpleinen en grote centrale plekken in de wijk. Dit betekent dat kleine speelplekken in de buurt van kansrijke speelplekken verdwijnen. Als we op de kleine plekken wel toestellen vervangen, komen er toestellen voor kinderen tot acht jaar voor terug. Voor kinderen ouder dan 8 jaar verwachten we dat zij spelen op school/buurtpleinen en kansrijke speelplekken.

Om te beslissen of we speeltoestellen terugplaatsen, kijken we naar de ligging in de wijk, het aantal kinderen dat in de omgeving woont en de staat van onderhoud van het hele hof. Meestal vragen we via een enquête wat voor toestellen u terug wilt zien bij u in de buurt.