Gemeente Venray


27 december 2010

Resultaten webenquête bekend gemaakt

Venrayse jeugd is betrokken bij jongerencentrum

De Venrayse jeugd wil graag dat er een nieuw jongerencentrum komt. In het centrum moet ruimte zijn voor uiteenlopende activiteiten, maar zeker voor muziek van dj's en bandjes. Een plek bij sportpark De Wieën zien veel jongeren zitten.

De Wieën wordt in de onlangs gehouden webenquête onder Venrayse jongeren het vaakst genoemd als locatie voor het nieuwe jongerencentrum. Maar ook andere locaties worden veel in de webenquête onder Venrayse jongeren. Bijvoorbeeld het pas gesloten postkantoor en het pand van Gilde Opleidingen aan de Westsingel, nu tijdelijk in gebruik als gemeentehuis. De resultaten van de enquête werden donderdag 23 december gepresenteerd in `Poppodium.

Wethouder Twan Jansen vindt de locatie belangrijk, maar belangrijker is dat Venrayse jongeren aangeven dat ze behoefte hebben aan een eigen centrum. "En wat ze daar vervolgens willen gaan doen", zegt de wethouder. Bijna alle jongeren vinden een jongerencentrum een goed idee. Ongeveer de helft van de 355 jongeren die de enquête invulden zegt ook het centrum te zullen bezoeken, nog eens 40% doet dat `misschien'. Naast muziek scoort sport hoog op het lijstje van activiteiten.

Hoe het verder gaat

Het behoefteonderzoek onder jongeren is een belangrijke stap in het proces om te komen tot een nieuw jongerencentrum in Venray. Met de informatie gaan de ambtenaren aan de slag om een programma van eisen op te stellen en de beste locatie uit te zoeken. Ze krijgen daarbij hulp van een commissie waarin de jongeren zelf zitten en van architectenbureau Nieuwe Ruimte dat in heel Nederland jongerencentra (ver)bouwt. In het najaar van 2011 moet de gemeenteraad het geld voor de (ver)bouw van het nieuwe jongerencentrum beschikbaar stellen. Op zijn vroegst in het voorjaar van 2013 kunnen de Venrayse jongeren in hun eigen centrum chillen.

I-pods

Onder de deelnemers aan de enquête verlootte de gemeente vier I-pod Nano-spelers. De volledige uitslag van de enquête is te vinden op www.mijnjongerencentrum.nl.