Watersportverbond - KNWV

Watersportverbond en Bouscholte niet samen verder

maandag 27 december 2010

Het Watersportverbond en technisch directeur Hans Bouscholte gaan niet samen verder. Bouscholte en het Watersportverbond verschillen van mening over het te voeren beleid.

In goed overleg en met wederzijds respect scheiden de wegen zich. Bouscholte werd in november 2009 aangesteld als technisch directeur. Het Watersportverbond werkt aan plannen voor een alternatieve
structurele invulling van de taken.

Op het moment heeft het Watersportverbond de taken van de technisch directeur tijdelijk anders verdeeld. Alle technische beslissingen worden genomen door een groep van vier senior coaches aangevuld met Hoofd Topsport Hessel Evertse.

De volgende coaches hebben zitting in dit Technical Management Team (TMT): Jacco Koops (coach 470 kernploeg), Mark Littlejohn (coach Laser radial kernploeg), Rob Sepers (hoofd jeugdopleiding) en Jaap Zielhuis (coach Laser kernploeg).

Tijdens buitenlandstages en/of wedstrijden vervult een van de senior coaches, bij toerbeurt, de rol van het hoofdcoachschap. Het gaat daarbij om zaken die betrekking hebben op de hele kernploeg ter plekke. Denk aan veiligheid, gezondheid, ziekte, verdeling van materiaal en specialisten, begeleiding van medewerkers, representatie, contact met Watersportverbond.