Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 27 december

Alkmaar, 27-12-2010 o 14.00 uur

Alcoholcontrole

Warmenhuizen, maandag 27 december

Op maandagmorgen omstreeks 01.15 uur controleerde de politie op de Dorpsstraat in Warmenhuizen een 21-jarige man uit Warmenhuizen in een personenauto. De man bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 230 ug/l. Dat is bijna tweeënhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 90 ug/l voor een beginnend bestuurder. Bij onderzoek bleek hij in 2008 al een eerder te zijn aangehouden met alcohol. Toen blies hij 860 ug/l. Bijna tien maal het maximum. De man kreeg een proces-verbaal.

Anna Paulowna, zondag 26 december

Op zondagavond omstreeks 19.25 uur controleerde de politie een 51-jarige Pool in een personenauto op de Grasweg in Anna Paulowna. De politie had een melding gekregen over het alcoholgebruik van de man. De man probeerde probeerde zich aan een controle te onttrekken door zich met zijn auto te verschuilen achter een bedrijfspand. Bij controle leek hij alcohol te hebben gebruikt. De man blies 605 ug/l. Dat is drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Brand

Den Helder, maandag 27 december

Op maandagmorgen omstreeks 02.50 uur kreeg de politie melding van brand achter een restaurant aan de Amerstraat in Den Helder. Vermoedelijk zijn een stapel lege kartonnen dozen in brand gestoken tegen de achtergevel van het restaurant. Hierbij zijn de vlammen door een ventilatiekanaal naar binnen geslagen. Waardoor behoorlijke brandschade ontstond. Ook kwam het pand geheel onder rook te staan. Een tiental bewoners, die boven het restaurant wonen, konden op eigen kracht het pand verlaten. Twee kinderen werden voor controle overgebracht naar het Geminiziekenhuis omdat zij rook binnen hadden gekregen. Later bleken zij geen letsel opgelopen te hebben. De politie stelt een onderzoek in.

Woninginbraken

Alkmaar, zondag 26 december

Op zondagavond werd tussen 21.00 en 23.00 uur ingebroken in een woning aan de Koelmalaan in Alkmaar. De daders zijn mogelijk via het balkon op vier hoog naar binnen gekomen. Zij forceerden een bovenlichtje. Het is nog onduidelijk of er iets is gestolen.

Tussen zondagmiddag 15.30 uur en maandagmorgen 02.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Melis Stokelaan in Alkmaar. De daders kwamen binnen door een slaapkamerraam aan de achterzijde van het pand in te gooien. Uit de woning werden onder anderen vier laptops ontvreemd.

Beroving

Alkmaar, maandag 27 december

Op maandagmorgen omstreeks 03.45 uur werden een 25-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Alkmaar van hun GSMs beroofd op de Wiardi Beckmanstraat in Alkmaar. De man stond op straat te praten met een kennis toen er vier mannen aan kwamen lopen. De mannen kwamen op hem aflopen en probeerden de GSM, die hij in zijn handen had, af te pakken. Toen het slachtoffer niet los wilde laten, werd hij geslagen en gestompt. Nadat hij ten val was gekomen, werd hij ook tegen zijn hoofd geschopt. De daders gingen er vervolgens toch vandoor met zijn GSM. Het slachtoffer liep diverse kneuzingen en een gebroken tand op.

Vervolgens gingen de straatrovers af op de kennis, een 21-jarige vrouw uit Alkmaar. Ook zij werd geslagen en gestompt. De dieven namen van haar twee GSMs weg.

De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Hierbij werd een 18-jarige verdachte aangetroffen. De andere verdachten konden niet worden achterhaald. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Harddrugs

Alkmaar, maandag 27 december

Op maandagmorgen omstreeks 11.00 uur zag de politie een bekende drugsgebruiker contact maken met andere drugsverslaafden en vervolgens met hen weglopen op de Helderseweg in Alkmaar. Omdat het hierbij vermoedelijk ging om een drugstransactie, werd de 28-jarige Alkmaarder gecontroleerd. Hij bleek bij elkaar dertien bolletjes harddrugs (cocaïne en heroïne) en zeven zakjes weedtoppen bij zich te hebben. De drugs werden in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Graffiti

Koedijk, zondag 26 december

Op zondagmiddag omstreeks 16.45 uur hield de politie op de Kanaaldijk in Koedijk een 20-jarige Amsterdammer aan wegens vernieling van een elektriciteitshuisje. De politie had een melding gekregen dat een man bezig was graffiti te spuiten op het gebouwtje. Ter plaatse werd de verdachte aangetroffen. Hij bleek de verfvlekken nog op zijn kleding te hebben. Hij werd aangehouden voor vernieling en hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.