Politie Groningen

Vermist meisje (3) teruggevonden door Burgernet

Groningen, 27-12-2010 o Dankzij Burgernet is maandagmiddag een vermist meisje teruggevonden in de stad Groningen. Het kind (3) was verdwenen in de Groningse wijk Vinkhuizen. Enkele minuten nadat Burgernet werd gestart, kreeg de politie de melding dat een passerende fietser het meisje had gevonden.

446 deelnemers

Het meisje was ongeveer 20 minuten vermist toen de politie werd gealarmeerd. Vanwege de jonge leeftijd schakelde de politie direct Burgernet in. De melding van Burgernet bereikte in de wijk Vinkhuizen zon 446 deelnemers. Vijf mensen belden de politie met informatie over het vermiste meisje.

Bushalte

Een passerende fietser zag het kind staan bij een bushalte aan de Goudlaan. Direct nadat hij het kind passeerde kreeg hij op zijn mobiele telefoon de melding van Burgernet. De man fietste terug en belde direct de politie. Dankzij het alerte reageren van de fietser is het kind weer herenigd met haar familie.

Succes Burgernet

Om Burgernetacties zo succesvol mogelijk te laten zijn, is het belangrijk dat veel mensen zijn aangesloten. Burgernet is actief in de gemeenten Veendam, Bedum, Winsum en Groningen. Een aantal andere gemeenten in de provincie Groningen zal zich in 2011 aansluiten. Inwoners van die gemeenten kunnen zich aanmelden viawww.burgernet.nl. Door aan te sluiten aan Burgernet helpen mensen op straat de politie en vergoten zij samen de heterdaadkracht van de politie.