Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 4 januari 2010

Laatste doel Jongerenjaar bereikt: Taizé komt naar Rotterdam!

Op de valreep van 2009 heeft YOUR WORLD het laatste doel voor het Jongerenjaar bereikt: de 33e Europese jongerenontmoeting van de gemeenschap van Taizé zal dit jaar plaatsvinden in Rotterdam. Daarmee wordt de grens van minimaal 25.000 actief betrokken buitenlandse jongeren als laatste van de acht formele doelstellingen bereikt.

YOUR WORLD zet zich al sinds 2007 in om de wereldberoemde bijeenkomst naar de Europese Jongerenhoofdstad te halen. Frère Alois van Taizé maakte de komst naar Rotterdam bekend op 30 december in Poznan Polen, waar Taizé dit jaar plaatsvond. Hiermee accepteerde hij de uitnodiging van de PKN en de RKK in Nederland. Het is voor het eerst dat de ontmoeting In Nederland zal plaatsvinden.

Van 28 december 2010 tot en met 1 januari 2011 komen ongeveer 25.000 jongeren vanuit heel Europa naar het Ahoy complex. De Europese Ontmoeting wordt sinds 32 jaar georganiseerd, telkens in een andere grote Europese stad. Doel is jongeren uit Oost- en West-Europa bij elkaar te brengen. Onder de titel 'Pelgrimage van Vertrouwen' wordt gebouwd aan vrede door de uitwisseling tussen jongeren over geloof, leven en cultuur. 'Identiteit en ontmoeting' was een van de pijlers van het Jongerenjaar, dat op 31 december met de Nationale Nieuwjaarsnacht bij de Erasmusbrug werd afgesloten.

Onder andere de gemeente Rotterdam, Ahoy, RET en NS hebben alle hun medewerking aan Taizé toegezegd.

YOUR WORLD

YOUR WORLD is de projectorganisatie achter stichting Rotterdam European Youth Capital. In 2009 was Rotterdam de eerste Europese Jongerenhoofdstad. Het hele jaar bruiste de stad van de activiteiten, voor, door en met jongeren. Talentontwikkeling stond daarbij centraal. Alles wat in 2009 werd bereikt en ontdekt, zal voor de toekomst behouden blijven en de successen zullen structureel vastgelegd worden. Oók na 2009 blijft Rotterdam YOUR WORLD. Kijk voor het programma van januari tot en met maart 2010 op www.your09.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht