Gemeente Amsterdam



---

Winterse vertellingen

24 december 2010
-

Op dinsdag 28 en donderdag 30 december zullen er winterse vertellingen zijn in het AHM. Nancy Wiltink is opgeleid als dramaturg en neerlandicus. Zij vertelt eigen verhalen, oude verhalen en ze steekt bekende verhalen in een nieuw jasje.

IJsvermaak op het IJ voor Amsterdam, 1620 - 1623 Arent Arentsz, foto: AHM

Winter. Buiten is het koud en vroeg donker. Binnen zitten we lekker warm bij elkaar om te luisteren naar oude verhalen. Kaars aan, chocolademelk bij de hand. Fijne zielige verhalen over kinderen die met blote voeten door de sneeuw moeten. Over vroeger, toen het museum nog een weeshuis was en je geluk had als je daar terecht kon. Hoe koud en akelig het was, als je niemand mee had die voor je kon zorgen. Mooie verhalen, sprookjesachtig. Want hoe droevig het verhaal ook is, er is altijd een held in het verhaal, die kou en donker overwint. Tenslotte is er altijd ergens een lichtje, een vonk, een kaars in het raam. Na het vertellen gaan we weg met het gevoel dat we zelf ook een ster in het donker kunnen zijn. Dat wij boffen dat we nu leven, maar dat we de kou aankunnen als het moet.

Nancy Wiltink is opgeleid als dramaturg en neerlandicus. Ze begon zeven jaar geleden rond midwinter verhalen in de huiskamer te vertellen in Amsterdam Noord. Tegenwoordig is het haar beroep en heeft ze haar eigen verhalenbedrijf: Tuin aan Zee. Zij vertelt eigen verhalen, oude verhalen en ze steekt bekende verhalen in een nieuw jasje.

Kosten: entree museum
Data:dinsdag 28 en donderdag 30 december
Aanvang: 14.00 uur
Locatie: Museumzolder
Aanmelden: rsvp@ahm.nl

Openingstijden AHM

Tijdens de feestdagen is het museum van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Op 24 en 31 december sluit het museum om 16.00 uur, 25 december is het museum gesloten.

---