Politie Groningen

Dinsdag 28 december 2010

Provincie Groningen , 28-12-2010

Dief op heterdaad aangehouden

GRONINGEN Dankzij een alerte getuige heeft de politie maandagmorgen op het Waagplein in Groningen een 46-jarige man uit Groningen op heterdaad aangehouden. De getuige had gezien dat de Stadjer bezig was met het doorzoeken van het bestuurdersgedeelte van een bestelauto. De getuige, die het niet vetrouwde, sprak hem aan. Op dat moment kwam de chauffeur weer bij zijn bestelauto terug. Het bleek dat de 46-jarige verdachte een pakje shag uit de auto had gestolen. Politieagenten konden de verdachte vervolgens meenemen naar het politiebureau. Hij kon na verhoor weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op

Friesstuurt auto in sloot

LEEK -Een 28-jarige automobilist uit Drachten is maandagmorgen op de A7, nabij de afslag Leek, met zijn auto in een sloot beland. De man was volgens eigen zeggen door de gladheid de controle over zijn voertuig verloren. De bestuurder kwam vervolgens met zijn auto over de kop tot stilstand in de nabijgelegen sloot. De 28-jarige Fries wist op eigen kracht en zonder verwondingen uit zijn wagen te komen. Bij controle bleek dat alle banden van de auto nauwelijks meer profiel hadden. De auto raakte zwaar beschadigd en werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Politie onderzoekt poging straatroof

GRONINGEN - De politie doet onderzoek naar een poging straatroof op de Boteringesingel in Groningen. Maandagochtend, omstreeks 09.30 uur, fietste een 44-jarige Groninger in het Noorderplansoen. Een onbekende fietser tikte het slachtoffer van achteren aan en kwam hierdoor ten val. De 44-jarige man kreeg te horen dat hij direct zijn geld moest afgeven. Hierop ontstond een worsteling tussen dader en slachtoffer. Door hard om hulp te roepen kon het slachtoffer de aandacht van omstanders trekken. De straatrover fietste hierna zonder buit weg in de richting van de Nieuwe Ebbingestraat. Het slachtoffer vond op de plek van de worsteling een mobiele telefoon. Vermoedelijk is de dader deze bij de worsteling verloren. Het slachtoffer lichtte direct de politie in. De politie beschikt over een signalement van de dader. Het gaat om een man met een blanke huidskleur, 20-25 jaar oud, slank postuur, halflang sluik blond haar en ongeveer 1,80 mtr. lang. Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in naar zowel dader als naar de eigenaar van de mobiele telefoon. Getuigen van de beroving kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Hennepkwekerij ontmanteld

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag aan de Hippocrateslaan in Groningen een hennepkwekerij ontmanteld. Er was bij de politie informatie binnen gekomen op basis waarvan er een vermoeden van een kwekerij bestond. Bij controle in een bedrijfsruimte bij een woning inderdaad werd een kwekerij aangetroffen. Uit onderzoek van de energieleverancier bleek dat er met de stroom was geknoeid. De politie trof 300 bijna volgroeide planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De huurder van het pand kon nog niet worden aangehouden.De politie stelt een onderzoekt in. Hennepkwekerijen brengen diverse gevaren met zich mee. Naast brandgevaar zijn ook water-, geluids- en stankoverlast vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Politie neemt 158 kg vuurwerk in beslag

STADSKANAAL De politie heeft maandagmiddag in een woning in Stadskanaal 158 kg vuurwerk in beslag genomen. De politie kreeg informatie dat een 40-jarige inwoner van die plaats een grote hoeveelheid vuurwerk had. De politie trof na onderzoek nitraatvuurwerk, sierpotten en vuurpijlen aan. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Een deel van het in beslag genomen vuurwerk valt onder de categorie zwaar vuurwerk. Het ging ondermeer om nitraatbommen. Van de verdachte zal een verklaring worden opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Veelpleger aangehouden na winkeldiefstal

GRONINGEN - De politie heeft maandagavond een 45-jarige veelpleger uit Delfzijl aangehouden. De man had in een supermarkt aan de Eikenlaan in Groningen diverse boodschappen ter waarde van 80 euro weggenomen. Hij was betrapt door een beveiliger die de politie waarschuwde. Aangezien de man bekend staat als veelpleger is hij ingesloten. De supermarkt heeft aangifte gedaan.

Onderzoek naar autobrand

STEDUM De politie doet onderzoek naar een autobrand aan de Bedumerweg in Stedum. Maandagavond rond 20:00 uur brandde een personenauto uit. De eigenaar kon de brand in eerste instantie zelf blussen met een brandblusser. Direct na de melding heeft de technische recherche sporenonderzoek gedaan. Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de autobrand. De eigenaar van de wagen heeft aangifte gedaan.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft maandagavond in de Oude Ebbingestraat in Groningen een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen dat de Stadjer zonder licht reed. Toen zij hem hierover aanspraken zagen de agenten dat het slot open was, maar dat er geen sleuteltje in het slot zat. Dit is een van de signalen dat een fiets mogelijk gestolen is. De 17-jarige jongen had een wazig verhaal over de herkomst van de fiets. Hij moest mee naar het politiebureau. Na controle bleek dat de fiets was gestolen. Na verhoor werd de jongen overgedragen aan zijn ouders. De fiets werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal.

Politie controleert in Steentilstraat

GRONINGEN De politie heeft maandagavond diverse bonnen uitgeschreven in de Steentilstraat in Groningen. In de straat in de binnenstad van Groningen waren diverse autos op de stoep of midden op de rijbaan geparkeerd. Naar aanleiding van klachten uit de omgeving controleert de politie regelmatig in of nabij de Steentilstraat.