IVN Nederland


Tentoonstelling beken & sprengen

Als u denkt dat de Veluwe alleen maar uit bos en stuifzand bestaat, dan heeft u het toch echt mis. Waterschap Veluwe biedt u, in samenwerking met Vitens en IVN, de mogelijkheid meer te weten te komen over de veelzijdigheid van dit stukjes natuur.

Laat u verrassen door de tentoonstelling Beken & Sprengen. En ontdek dat de Veluwe rijker aan water is dan u wellicht zou denken. Als bezoeker van de tentoonstelling wordt u op een speelse manier geïnformeerd over de cultuurhistorie, flora en fauna, en het ontstaan en in stand houden van beken en sprengen op de Veluwe, en rond Apeldoorn in het bijzonder. U kunt van alles zelf ontdekken door bijvoorbeeld in een doe-object uit te vinden wat er gebeurt met water in een rechte of een meanderende beek.

Beken & Sprengen voor de kids

Voor kinderen is er van alles te beleven in en rondom de tentoonstelling. Zij kunnen door middel van verschillende opdrachten opgeleid worden tot heuse Watermolenaars en een molenaarsdiploma verdienen. Na afloop van het bezoek aan de tentoonstelling kunnen zij bij de klantenservice van de bibliotheek de speciale bekenzoekkaart afhalen. Met deze zoekkaart kunnen zij buiten rondom beken en sprengen nog veel meer ontdekken.

De reizende tentoonstelling Beken en Sprengen is van 19 oktober tot 9 januari 2011 gratis te bezoeken op de jeugdafdeling van CODA Centrale Bibliotheek.

Tip: In de maand december is op de begane grond van CODA Centrale Bibliotheek de foto-expositie Het beken en sprengengebied van Nel Appelmelk te bezichtigen.

december 2010 t/m 9 januari 2011
Locatie/vertrekpunt: CODA Centrale Bibliotheek Apeldoorn Kosten: gratis
Georganiseerd door: IVN Apeldoorn
http://www.bekenensprengen.nl
Aanmelden: niet nodig