Deelgemeente Charlois Rotterdam

Maak van Oud & Nieuw n fantastisch feest!

Vrijdagnacht, klokslag 00.00 uur. Dan barst het Nieuwjaarsfeest in volle omvang los. Met veel vuurwerk, gezelligheid op straat, een drankje en oliebollen. Traditiegetrouw maken velen van de overgang van het oude naar het nieuwe jaar een grandioos feest.

Iedereen wil een gezellige en rustige jaarwisseling. Daarom is deelgemeente Charlois, samen met politie, Roteb, Stadstoezicht en het jongerenwerk al een aantal maanden bezig met de voorbereidingen.

Samen met bewoners en diensten zijn schouwrondes gehouden. Hierbij is bekeken welke situaties in de wijken eventueel risico kunnen opleveren. In dat geval is er direct een oplossing gezocht. Zo zijn in een vroeg stadium afspraken gemaakt over het ophalen van vuil. Vuilnis dat op straat staat, kan immers (brand)gevaar opleveren tijdens de jaarwisseling. Op oudejaarsavond en in de nieuwjaarsnacht zijn er teams op pad die bij brandjes ingrijpen. De politie sluit hier bij aan en zal meteen optreden als dat nodig is.

Jongeren houden toezicht

Ook zijn er afspraken gemaakt tussen de deelgemeente en jongeren in Rotterdam-Charlois. De jongeren helpen zelf mee toezicht te houden in de wijken. Verder heeft de politie potentiële raddraaiers in kaart gebracht; zij worden tijdens de jaarwisseling in de gaten gehouden.

Streng optreden

Helaas zijn er elk jaar ook weer mensen die dat feest verpesten door vernielingen te plegen of door overlastgevend of agressief gedrag. Politie en Openbaar Ministerie (OM) trekken tijdens de jaarwisseling samen op om deze raddraaiers aan te pakken. Er zijn extra agenten op straat om toezicht te houden en de politie treedt streng op tegen mensen die zich niet aan de regels houden.

De cel in

Wie zich tijdens nieuwjaarsnacht misdraagt en wordt opgepakt, gaat meteen de cel in en blijft daar in ieder geval tot 9.00 uur zaterdagmorgen. Dus: wie het feest verpest voor anderen en wordt gepakt, gaat de cel in en verpest het zo ook voor zichzelf. Ook zal het zogenoemde snelrecht worden toegepast, zodat daders de gevolgen van hun daden zo snel mogelijk voelen.

De deelgemeente wenst u een rustige en gezellige jaarwisseling toe!