Deelgemeente Charlois Rotterdam

Slaapplaatsen voor jongeren Taizé

Zeshonderd jongeren die naar Rotterdam komen voor de jaarlijkse Taizé-ontmoeting slapen de komende dagen in twee Charloise sporthallen. Sporthal Asterlo en Sporthal Wielewaal herbergen tot en met 31 december beide zon 300 jongeren.

Gisteren zijn ze in Rotterdam aangekomen; 20.000 christelijke jongeren uit heel Europa en andere continenten. Samen met 10.000 leeftijdgenoten uit Rotterdam en omgeving komen zij samen voor de jaarlijkse Taizé-ontmoeting. Taizé is een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap die haar oorsprong vond in Taizé in Frankrijk. Elk jaar organiseert Taizé een jongerenontmoeting. De 33^e editie van deze samenkomst wordt in Ahoy en een groot aantal Rotterdamse kerken gehouden.

Gastgezinnen

De meeste jongeren zijn ondergebracht in gastgezinnen in de regio. Omdat er te weinig gastgezinnen zijn om alle jongeren onder te brengen voor de nacht, zijn sporthal Asterlo en sporthal Wielewaal beschikbaar gesteld.

Van s ochtends vroeg tot s avonds laat zijn de jongeren bij diverse bijeenkomsten. Zij brengen alleen de nacht door in de sporthal. Zowel binnen als buiten de sporthallen zijn maatregelen getroffen voor een veilig verblijf van de jongeren. Naar verwachting is er geen overlast voor omwonenden.