Gemeente Berkelland

vrieskou wordt beperkt gestrooid op wegen

Bij aanhoudende vrieskou wordt beperkt gestrooid op wegen

Gemeente krijgt komende weken geen strooizout meer geleverd

strooiwagen

Bij het ter perse gaan van deze uitgave van BerkelBericht is nog niet te zeggen waar het na de kerst met het weer heen gaat. `Het kan vriezen of het kan dooien'.

Als het dooit dan is er niets aan de hand, maar als het vriest dan heeft de gemeente besloten de gladheidbestrijding aan te passen. De zoutleverancier heeft aangegeven de komende weken geen zout meer te kunnen leveren. De afgelopen week gebeurde dat nog wel.

Is er nog strooizout?

Op dit moment beschikt de gemeente nog over strooizout, maar omdat deze voorraad de komende weken niet wordt aangevuld, is het noodzakelijk om het strooien op de wegen aan te passen. Dat heeft tot gevolg, dat in ieder geval tot en met half januari 2011, beperkt gestrooid gaat worden.

Wat betekent dit voor de wegen?

De hoofdwegen (A-routes, 130 km) worden preventief gestrooid. Alle overige wegen (B-routes, 160 km) - waaraan voorzieningen als scholen (tenzij er vakantie is) en zorgcomplexen zijn - strooit de gemeente alleen als het glad is. De bruggetjes en dergelijke worden handmatig schoon gehouden.

Wilt u meer informatie?

Op de website staat welke wegen in de B-routes de gemeente blijft strooien. Voor meer informatie zie gladheidsbestrijding (bij bijzonderheden)