Politie Gelderland-Midden

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Publicatiedatum: 28-12-2010 10:18:00

ZEVENAAR - Een 34-jarige vrouw uit Didam is maandagmiddag 27 december aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw werd betrapt toen zij een kledingstuk in haar tas stopte zonder af te rekenen. Toen de vrouw het winkelpersoneel weigerde om haar tas te controleren werd de politie gewaarschuwd. In de tas werd het gestolen goed alsnog aangetroffen. De vrouw kon na verhoor op het politiebureau weer naar huis in afwachting van een beslissing van justitie. (143873-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee jongens (15) aangehouden wegens inbraak

Publicatiedatum: 28-12-2010 10:17:41

WESTERVOORT - De politie in Westervoort heeft maandagavond 27 december een 15-jarige Westervoorter en een leeftijdsgenoot uit Lelystad aangehouden op verdenking van inbraak in een bouwkeet in Beekenoord.

Rond tien uur kreeg de politie een melding van inbraak in een bouwkeet. Rond dat tijdstip zagen agenten het duo in de buurt van de bouwkeet op straat lopen. Voetafdrukken in de sneeuw waren aanleiding om de jongens mee te nemen naar het bureau voor verhoor. De jongens zijn ingesloten. (143989-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Agent gewond geraakt bij aanhouding

Publicatiedatum: 28-12-2010 10:15:50

ZEVENAAR - Een agent is maandagochtend 27 december gewond geraakt tijdens de aanhouding van een 34-jarige man uit Zevenaar. De man verzette zich tegen zijn aanhouding in zijn woning in de Zevenaarse wijk Methen waarbij de agent in zijn hand werd gebeten.

De agent kwam samen met enkele collega's rond tien uur af op een melding van geluidsoverlast. Toen de politie de man wilde aanspreken werd de man agressief. Daarop wilde de politie hem aanhouden en verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Daarbij raakte een van de agenten gewond aan zijn hand. De Zevenaarder is uiteindelijk aangehouden voor de mishandeling van de agent en hij is in verzekering gesteld.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (143766-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---