Politie Brabant Zuid-Oost

Politie Brabant Zuid-Oost bereidt zich voor op feestelijke jaarwisseling

Eindhoven, 28-12-2010 o Politie Brabant Zuid-Oost is druk bezig met de voorbereidingen voor de jaarwisseling. De inzet zal vooral gericht zijn op een ordelijk verloop, met behoud van het feestelijke karakter van Oud en Nieuw.

Woninginbraken

In voorgaande jaren is gebleken dat inbrekers ook tijdens de jaarwisseling hun slag slaan. Het aantal woninginbraken tijdens Oud en Nieuw is dan ook een aandachtspunt van de Politie Brabant Zuid-Oost dit jaar. Er worden daarom een aantal zogenoemde "Wijk op slot"-acties gehouden in wijken waar in voorgaande jaren meer werd ingebroken. De politie zal dan een wijk afzetten en alle in- en uitgaande voertuigen controleren. Er wordt met name gecontroleerd op inbrekerswerktuig, maar eventueel ook op alcoholgebruik en andere strafbare feiten.

Informatie

Op de politiewebsite www.stopwoninginbraak.nl vindt u de nodige informatie over woninginbraken. Denk daarbij aan tips om inbraken tegen te gaan, wat u moet doen als er toch is ingebroken, informatie over het 'Keurmerk Veilig Wonen' en een inbraaktest waarmee u zelf kunt uitvinden hoe veilig uw woning is.

Wees zelf alert

De politie kan woninginbraken niet voorkomen. Wij hebben uw hulp nodig om inbraken tegen te gaan en verdachten aan te houden. Houd uw eigen woonomgeving in de gaten, zeker tijdens de jaarwisseling als veel mensen de straat op gaan om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Onthoud het signalement van mensen die zich verdacht gedragen en noteer gegevens en kentekens van vervoermiddelen die ze bij zich hebben. Bel bij onraad of verdachte situaties met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of bij een inbraak direct met 112.

Vuurwerk

Vuurwerk is onlosmakelijk verbonden met de jaarwisseling, daarom zijn Politie Brabant Zuid-Oost, Halt Oost-Brabant en de gemeenten in deze regio op 1 december begonnen met een vuurwerkcampagne. Zoals bekend mag vuurwerk alleen worden verkocht op 29, 30 en 31 december. Het mag alleen worden afgestoken tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 2.00 uur. Buiten die tijden dus niet. De politie en de gemeentelijke BOA's treden direct op tegen mensen die dan toch vuurwerk afsteken of teveel vuurwerk bij zich hebben. De toegestane hoeveelheid is tien kilo.Meer informatie over vuurwerk is terug te vinden via een speciale banner op de website van Politie Brabant Zuid-Oost
(www.politie.nl/brabant-zuid-oost) en op de website van Halt Oost-Brabant (www.haltoostbrabant.nl).

Agressie tegen hulpverleners

De politie zal bij geweld tegen of het gooien van vuurwerk naar hulpverleners daadkrachtig optreden en onmiddellijk ingrijpen. In alle gevallen zal worden overgegaan tot aanhouding en het opmaken van een proces-verbaal. Eventueel zal ook snelrecht worden toegepast. Op de sitewww.nederlandveilig.nl/veiligheidopstraat/ is meer informatie te vinden over hoe te handelen bij geweld op straat.