Politie Utrecht

Persbericht Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 28-12-2010

Koper gestolen

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werden een kostbare buit uit een bedrijf gestolen.

Op maandagavond omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een bedrijf. Een hek was kapotgemaakt van het terrein aan de Uraniumweg en er werden 25 rollen koper van 45 kilo per stuk gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Eemland zuid of anoniem via 0800-7000.

Inbreker gepakt

AMERSFOORT- Op maandagavond werd een inbreker gepakt.

Omstreeks 18.00 uur zag een buurtbewoner twee personen zich verdacht ophouden bij een woning aan De Houtmanstraat. De buurtbewoner wist dat de bewoner van het betreffende huis op vakantie was. De personen werden weggestuurd en de buurtbewoner zag toen dat getracht was de deur open te breken. De politie werd direct gewaarschuwd en in de omgeving werd een 16-jarige jongen uit Amersfoort aangetroffen en direct aangehouden. De tweede persoon werd niet meer aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbrekers gepakt

AMERSFOORT- Op maandagavond werden twee inbrekers gepakt.

Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie de melding dat twee verdachte personen in de omgeving rondliepen en veel interesse hadden in een woning aan De Ruijterstraat. De bewoners van de woning waren niet thuis. Meerdere politieautos gingen poolshoogte nemen en agenten troffen bij de woning niemand meer aan. Wel werden verse breeksporen bij de deur aangetroffen. Andere agenten hadden in de omgeving de twee inbrekers uit Amersfoort aangetroffen. Zij werden hadden breekwerktuigen bij zich en werden direct aangehouden. De mannen, beden 18-jaar, werden direct ingesloten voor verhoor.