Rechtbank Arnhem


Gevangenis- en werkstraf voor diefstal en wapenbezit

Arnhem, 28 december - De rechtbank heeft een 20 jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van negen maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren. Daarnaast is hij veroordeeld tot het verrichten van een werkstraf voor de duur van 150 uren. De man heeft een diefstal met geweld gepleegd in een woning in Wijchen op 11 september 2010. Ook had hij die dag een geladen vuurwapen in zijn auto liggen. De man moet zich voor zijn agressieprobleem gedurende de proeftijd laten behandelen.

De diefstal vond plaats omdat de man het slachtoffer geld had uitgeleend en dit geld niet had teruggekregen. De man is op 11 september 2010 met zijn auto naar de woning van het slachtoffer gereden en heeft daar aangebeld. Nadat het slachtoffer de deur had opengedaan is de man de woning binnengedrongen. Het slachtoffer heeft nog geprobeerd de man de toegang tot het huis te beletten door de tussendeur in de woning dicht te doen en dicht te houden. De man trapte echter het glas in deze tussendeur kapot waarna hij toegang tot de woonkamer kreeg en daar een telefoon en een televisie meepakte.

De rechtbank was het met de officier van justitie eens dat het hier ernstige feiten betrof en heeft de door de officier van justitie geëiste straf opgelegd.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 28 december 2010 Naar boven