Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Maak een feest van de jaarwisseling!

De jaarwisseling behoort voor iedereen een feest te zijn.

De gemeente Rotterdam, deelgemeente IJsselmonde en Politie Rotterdam-Rijnmond zetten extra in om ervoor te zorgen dat de jaarwisseling daadwerkelijk feestelijk verloopt. U kunt daaraan ook zelf een bijdrage leveren.

Wat kunt u zelf doen?
Haal losse spullen zoals grof vuil rondom uw huis weg. In een aantal wijken van Rotterdam-Zuid sluit Roteb ondergrondse huisvuilcontainers af; plaats geen huisvuil naast de container. Bewaar uw huisvuil thuis totdat de container weer open is. Ruim resten van vuurwerk zo snel mogelijk op.
Bel 112 als u getuige bent van vandalisme en onthoud hoe de daders eruit zien. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). U kunt met uw camera of mobiele telefoon ook opnames maken van vandalisme. Deze beelden kunt u naar de politie sturen. De politie gebruikt de beelden bij het opsporen van de dader(s). Ook bij een rechtszaak kunnen deze beelden als bewijs dienen.

Wat doen gemeente en politie?
Op verschillende plekken is extra toezicht door politie en gemeente. Ongeveer 800 ondergrondse huisvuilcontainers gaan nadat zij geleegd zijn dicht; dit voorkomt branden.
Parkeerautomaten krijgen een stalen kap; dit voorkomt vernielingen. Parkeren is van 31 december 2010 (12.00 uur) tot 1 januari 2011 (12.00 uur) gratis.
De gemeente doet altijd aangifte van vandalisme en de schade wordt zo veel mogelijk op daders verhaald.
Overlastgevers die door de politie worden aangehouden kunnen er op rekenen dat zij de jaarwisseling in de cel doorbrengen. Op 1 januari begint Roteb direct met het opruimen van vuurwerk resten en andere rommel.
De politie maakt gebruik van verschillende camera toepassingen zoals mobiele camera units, politiewagens met cameras en bodycams. Ook worden video-teams ingezet. Daarnaast maakt de politie gebruik van de beelden van andere hulpdiensten en partners zoals de RET, Brandweer en Stadstoezicht. Daders van strafbare feiten worden met behulp van deze beelden opgespoord en vervolgd.