Gemeente Maasgouw


Tankautospuit Thorn naar stichting 'Team for Africa'

Tankautospuit

Burgemeester Strous van Maasgouw heeft dinsdag 21 december jl. een voormalige tankautospuit van de brandweer Roermond, post Thorn, officieel overgedragen aan directeur Jan Huizinga van de stichting `Team Go for Africa'.

De brandweerauto heeft een lange staat van dienst (29 jaar oud). Die staat van dienst is nog niet afgelopen. Het gemeentebestuur van Roermond heeft, na overleg met de gemeente Maasgouw, besloten dit brandweervoertuig te schenken aan deze stichting. Zo krijgt dit `oude baasje' een tweede leven in Gambia.

Voor dit tweede leven zorgt de stichting `Team Go for Africa'. Zij brengen deze auto, gevuld met materieel en bluspakken, samen met 30 leerlingen en begeleiders van het ROC in februari 2011 naar Afrika. Daar overhandigen zij de auto aan een lokale brandweerpost. De leerlingen van het ROC gaan in Afrika zelf stage lopen én leeftijdgenoten praktijkles autotechniek geven. De autotechnische kennis die nodig is voor het onderhoud van onder andere deze brandweerwagen, maakt onderdeel uit van het lesprogramma. Een medewerker van de Venlose brandweer gaat mee naar Gambia om de brandweermensen daar bij te scholen op het gebied van brandbestrijding.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00