Gemeente Haaren


Start bouwrijp maken gemeentewerf, brandweerkazerne en milieustraat

voorzijde gemeentewerf, brandweerkazerne

De gemeente mag in januari 2011 met de bouw beginnen.

Op 5 oktober heeft de lang verwachte zitting bij de Raad van State in Den Haag plaatsgevonden. Een viertal belanghebbenden heeft in juli 2009 beroep ingesteld tegen het bestemmingsplan GBM. Op 1 december 2010 volgde de uitspraak. De uitspraak komt er op neer dat de gemeente op het bewuste terrein met de bouw mag gaan beginnen met inachtneming van de voorwaarden uit het vastgestelde bestemmingsplan.

Door deze beroepsprocedure heeft de bouw anderhalf jaar vertraging opgelopen. Als startmaand wordt nu januari 2011 aangehouden. Als bouwtijd geldt een periode van dertien maanden waardoor de oplevering op zijn vroegst in februari 2012 plaatsvindt. Aangezien de start van de bouwwerkzaamheden in de wintermaanden plaatsvindt, ontstaat mogelijk vertraging als gevolg van niet-werkbare dagen (vorst in de grond en natte periode).

Globaal overzicht werkzaamheden

1. Inrichting bouwterrein (januari 2011)

2. Grondverzet en fundering gebouwen (februari t/m april 2011)

3. Realisatie gevels begane grond en 1^e verdieping (mei t/m augustus 2011)

4. Afbouw binnenzijde (september t/m januari 2012)

5. Realisatie loods en zoutloods (mei t/m juli 2011)

6. Oplevering gehele complex (medio februari 2012)

De firma Vaessen B.V. uit Raamsdonkveer zal de gebouwen op het terrein realiseren. De firma Oranjewoud B.V. is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor het gehele buitenterrein inclusief de inrichting van de milieustraat.

Te downloaden:

Zie het origineel