Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.20 uur

Utrecht, 28-12-2010

Rijden onder invloed

UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Rond 00.40 uur werd door cameratoezicht gezien dat de man slingerend over het Smakkelaarsveld reed. Agenten gaven de 50-jarige man uit Utrecht op de Amsterdamsestraatweg een stopteken. De bestuurder was zo dronken dat op straat blazen niet mogelijk was. Op het bureau wees de ademanalyse 885 ug/l uit. Hij rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

UTRECHT- Maandagavond werd een vrouw beroofd van haar tas. De politie is op zoek naar getuigen.

Een 28-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 18.30 uur met haar fiets aan de hand in de buurt van het viaduct op de Karpaten, in de richting van Kollumerland. Twee jongens pakten haar beet en trokken haar tas uit haar handen. De jongens renden weg in de richting van de Stelviobaan.

Signalement verdachte 1:


- 1.80 meter lang


- Tussen de 17 en 22 jaar


- Slank postuur


- Zwart kort haar


- Licht getinte huidskleur


- Spijkerbroek, witte gympen en een grijze gewatteerde jas

Signalement verdachte 2:


- 1.65-1.70 meter lang


- Tussen de 17 en 22 jaar


- Normaal postuur


- Zwart haar


- Licht getinte huidskleur


- Spijkerbroek, sneakers

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Drie mannen aangehouden na inbraak

UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdag hebben agenten drie mannen aangehouden voor diefstal uit een auto.

Rond 03.40 uur kreeg de politie de melding dat er drie personen op de Eerste Westerparklaan wegrenden na een diefstal uit een auto. Agenten kwamen een personenauto tegen op de Tweede Westerparklaan, met daarin drie mannen die voldeden aan het signalement. In eerste instantie wilden de mannen niet stoppen, maar op de Burg Middelweerdbaan stopten de mannen uiteindelijk toch. De drie mannen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar uit Utrecht werden aangehouden toen gestolen goederen in de auto werden aangetroffen. De mannen zijn ingesloten voor verhoor, tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond na val uit rolstoel

UTRECHT- Op maandagmiddag kwam een man in een rolstoel ten val en raakte gewond.

Omstreeks 14.45 uur kreeg de politie de melding dat een man uit een rolstoel was gevallen op de Gloriantdreef. Agenten spraken getuigen en voorlopig onderzoek wees uit dat een 67-jarige man uit Utrecht woorden kreeg met een 52-jarige man uit Utrecht, die in een rolstoel zit. Mogelijk duwde de 52-jarige man de 67-jarige man en deze duwde terug. De 52-jarige man kwam vervolgens ten val, raakte gewond aan zijn hoofd en liep vermoedelijk een hersenschudding op. De 67-jarige man werd aangehouden en is ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heling

UTRECHT Maandagmiddag werden acht mannen aangehouden op verdenking van heling.

Rond 13.55 attendeerde een oplettende burger de politie op een groep mannen die zich verdacht ophielden bij een juwelier aan de Amsterdamsestraatweg. Agenten gingen poolshoogte nemen. Drie mannen bleken bij de juwelier naar binnen te zijn gegaan, en probeerden daar gestolen goederen aan te bieden. Uiteindelijk konden acht mannen in de leeftijdscategorie van 18 tot 50 jaar uit Utrecht, Zeist en Nieuwegein worden aangehouden. Vier van de acht mannen konden in verband gebracht worden met de zaak, de andere vier zijn heengezonden. De mannen zijn ingesloten en de politie heeft de zaak nog in verder onderzoek.