Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 28-12-2010

Waalwijker (43) botst tijdens achtervolging tegen auto en gevel woning

WAALWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 01.00 uur op de
Grotestraat na een achtervolging een 43-jarige Waalwijker aangehouden. Hij negeerde een stopteken, reed gevaarlijk hard en trok zich niets aan van twee rode verkeerslichten. De achtervolging eindigde toen de 43-jarige bestuurder tegen een geparkeerde auto en de gevel van een woning reed. Hierbij werd nog een geparkeerd voertuig beschadigd. Hij bleek onder invloed van alcohol (230 ugl) te zijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Agenten zagen op de Sint Antoniusstraat een Mercedes rijden zonder kentekenplaat aan de voorzijde. Zij keerden hun voertuig om die auto te controleren. De automobilist negeerde het stopteken, verhoogde zijn snelheid, terwijl het wegdek besneeuwd en bevroren was. Hij reed meerdere keren tegen het verkeer in en negeerde twee verkeerslichten. Op de Burg. Verwielstraat reed hij rechts af de Grotestraat in. Omdat het wegdek besneeuwd en bevroren was, verloor hij de macht over het stuur en raakte met de voorzijde een personenauto. Ook raakte hij met zijn voertuig de voorgevel van een woning. Door de klap werd de geparkeerde auto naar achteren weggedrukt en raakte een andere geparkeerde wagen. De verdachte deed afstand van een zakje wiet wat bij hem werd aangetroffen.

Vandalen verhoord voor vernieling bushokje

LOON OOP ZAND: Wijkagent Eric van Dun heeft gisteren een 23-jarige man uit Loon op Zand en een 17-jarige knul uit Kaatsheuvel gehoord die verdacht worden van het vernielen van een bushokje aan de Kerkstraat op 13 november jl. Een van de verdachten heeft een bekentenis afgelegd. De schade bedraagt circa 500 euro

Op zaterdag 13 november jl. werd omstreeks 00.15 uur een bushokje aan de Kerkstraat vernield. Vandalen vernielden het plafond, de
verlichtingkap, een lamp, de bevestiging van het raam en een
reclameposter. Agenten van noteerden die nacht de namen van een aantal jongeren die bij die bushalte stonden. De wijkagent is hierop verder gaan rechercheren en kwam uit bij de twee verdachten. Een van hen legde een bekentenis af. Hij vertelde dat hij de plafondplaat los had getrokken. Hij was verschillende keren door zijn vrienden op zijn gedrag aangesproken. In plaats van naar hen te luisteren, had hij vervolgens tegen de glazen zijkant van het hok getrapt waardoor het raam openging en de poster op de grond viel. Van de poster had hij een prop gemaakt en in de prullenbak gestopt.

Dronken Rijenaar (56) geeft politie geen voorrang op rotonde

RIJEN: Een 56-jarige man uit Rijen is maandagavond omstreeks 21.10 uur Op de Dongenseweg eveneens betrapt op het rijden onder invloed. Hij werd gecontroleerd omdat hij de rotonde geen voorrang verleende aan een herkenbare politieauto. Omdat de politieman die de auto bestuurde krachtig remde, wist hij een aanrijding met de Rijenaar te voorkomen. De automobilist blies 440 ugl, twee keer het toegestane maximum. Hij krijgt een proces-verbaal.

Vuurwerk en nepkleding in Gilze

GILZE: De politie heeft maandagmiddag na een tip in een garagebox / berging bij een woning aan de Warande een partij vuurwerk onder meer fonteinen en flowerbeds in beslag genomen. Ook in een bestelauto die nabij de woning geparkeerd stond lag vuurwerk. Het gaat om circa 170 kg. De 61-jarige bewoner verklaarde het vuurwerk voor eigen gebruik en voor vrienden gekocht te hebben.

Het onderzoek leidde gistermiddag ook nog naar een ander adres aan de Warande. Daar werd in de garage echter geen vuurwerk maar in 13 dozen, kleding en schoeisel aangetroffen met vermoedelijk vervalste
merklabels. Het gaat onder meer om merken als G Star en Bjorn Borg. Ook deze zaken zijn in beslag genomen. Het Merkenbureau is in kennis gesteld. In afwachting van hun oordeel zal eventueel ook van deze vondst proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-12-2010 11:42 | © Regio Midden en West Brabant |