Politie Drenthe

Dinsdag 28 december 2010

Provincie Drenthe, 28-12-2010

Benzinestation overvallen

ASSEN Maandagavond is geprobeerd het benzinestation aan de Zwartwatersweg in Assen te overvallen. Omstreeks 19.30 uur liep een gemaskerde man het station binnen en bedreigde de medewerker met een vuurwapen. Toen de medewerker geen aanstalten maakte om geld te pakken rende de overvaller het station uit. Samen met een tweede man, die bij de ingang was blijven staan, vluchten ze te voet. Er werd niets buit gemaakt.

De overvaller wordt omschreven als een man met een lengte van ongeveer 1.60 tot 1.70 meter. Hij droeg een wit zogenaamd screammasker met daarover de capuchon van zijn jas. Deze bolstaande jas was donkergekleurd met op de achterkant strepen. Verder droeg hij een donkere spijkerbroek en witte sportschoenen. De tweede man is iets groter. In het benzinestation hangen cameras waarmee de overval is vastgelegd. De politie onderzoekt deze overval en gaat er van uit dat er een mogelijk verband is met de overval vorige week op een winkel in Assen.

De politie in Assen wil graag in contact komen met mensen die maandagavond rond 19.30 verdachte personen hebben gezien bij- of in de omgeving van dit benzinestation of over informatie beschikken die belangrijk kan zijn voor dit onderzoek. Men kan bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Aanhangwagen gestolen

EMMEN Vanaf de Warmeerweg in Emmen is maandagavond tussen 18.45 en 20.45 uur een vierwielige aanhangwagen gestolen. De aanhanger was voorzien van een grijsgekleurde huif.

Onderzoek naar mogelijk verwaarloosde pony

EKEHAAR De politie stelt samen met de Algemene Inspectie Dienst een onderzoek in naar de mogelijke verwaarlozing van een pony. Na een melding hierover troffen agenten maandagmiddag in een weiland aan de Oal Diek in Ekehaar een sterk vermagerde pony aan. Het dier stond te wankelen en was duidelijk al langere tijd aan de diarree. De staart zat vastgevroren aan de grond. Het dier is op verzoek van de politie opgehaald door de eigenaar. Van het dier zijn fotos gemaakt. Op basis van de waarnemingen van de politie en de fotos gaat de AID nu oordelen of hier sprake is van strafbare verwaarlozing. Als dit het geval is dan wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Conducteur beledigd

ASSEN In de trein van Zwolle naar Groningen hield de politie maandagavond op het station in Assen een 21-jarige man uit Groningen aan. De man zat tijdens de reis in de verkeerde klasse. Toen de conducteur hem daar op wees en vroeg of hij naar een andere coupe wilde gaan werd de conducteur meerdere keren uitgescholden voor kankerconducteur en flikker. De politie haalde op het station in Assen de Groninger uit de trein. Nadat hij op het politiebureau een verklaring had afgelegd is hij in vrijheid gesteld. De 60-jarige conducteur deed aangifte van belediging. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldiefstal

ASSEN In een supermarkt aan de Nijlandstraat in Assen is maandagmiddag een winkeldievegge betrapt. De 30-jarige vrouw uit Eext had boodschappen ter waarde van 6,10 niet afgerekend. Ze werd overgedragen aan de politie die haar, na verhoord te hebben, weer in vrijheid stelde. De vrouw ontkent de diefstal. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcohol in het verkeer

COEVORDEN Op het Stieltjeskanaal hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 23-jarige man uit Coevorden aan. De man bestuurde een auto terwijl hij niet in het bezit is van ene rijbewijs. Bovendien had hij gedronken (540 ugl). Nadat hij op het politiebureau had meegewerkt aan de ademanalyse en een verklaring had afgelegd is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.