Gemeente Dongeradeel


Kandidaatstelling verkiezing van de leden van provinciale staten van Fryslân

De burgemeester van Dongeradeel maakt het volgende bekend:


1. Op dinsdag 18 januari 2011 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van provinciale staten van Fryslân plaatshebben.


2. Op die dag kunnen bij het hoofdstembureau (afdeling burgerzaken in het Stadskantoor van de gemeente Leeuwarden) van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H 1) worden ingeleverd.


3. De benodigde formulieren voor:

- de lijsten van kandidaten (model H 1)

- de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9)

- de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1)
- samenvoegingen daarvan, boven een kandidatenlijst (model H 3-2)
- de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4)
- de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10) zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar.


4. Voor de kandidaatstelling moet een waarborgsom van EUR 1.125,00 (elfhonderdvijfentwintig euro) worden betaald door overmaking van dit bedrag op het rekeningnummer van het centraal stembureau: 28500867 o.v.v. waarborgsom PS2011 + partijnaam, tenzij bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van provinciale staten één of meer zetels aan de politieke groepering is/zijn toegekend.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de kandidaatstelling worden verstrekt door de afdeling Publiekszaken, team Burgerzaken, Koningstraat 13 te Dokkum.

Plaats: Dokkum
Datum: dinsdag 28 december 2010

De burgemeester,
drs. M.C.M. Waanders