Gemeente De Bilt


27-12-2010

De Gemeente De Bilt schenkt alle gebruikers van de U-pas een extraatje in de vorm van een cadeaubon ter waarde van 30 euro. Daarmee krijgen inwoners van de gemeente die het financieel krap hebben in deze donkere tijden een steuntje in de rug. Het initiatief hiervoor kwam van de fractie van GroenLinks-PvdA tijdens de raadsvergadering op 16 december. Een motie, ingediend door raadslid Anne Brommersma, kon rekenen op unanieme steun van de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders vindt het een sympathiek gebaar en heeft de motie `van harte' overgenomen.

De U-pas is een gratis kortingspas voor inwoners van gemeente De Bilt met een laag inkomen. U-pashouders krijgen met de pas korting op ondermeer sport, recreatie en cultuur. Het doel van de U-pas is het bevorderen van participatie. In gemeente De Bilt zijn er ruim 900 huishoudens die een U-pas hebben. De betreffende huishoudens ontvangen het geschenk rond de jaarwisseling.

Informatie

Voor eventuele vragen aan de gemeente kunt u contact opnemen met Donate Schuil, communicatieadviseur, tel. (030) 228 95 01 of Linda van den Noort (030) 228 95 00.

Bilthoven, 27 december 2010