Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 28 december

Alkmaar, 28-12-2010 o 13.00 uur

Vermissing Leon Farez

Heerhugowaard, dinsdag 28 december

Vanaf zaterdag 18 december wordt vermist de 15-jarige Leon Farez.

Op de 18e heeft Leon zijn ouderlijk huis aan de Van Goghstraat in Heerhugowaard verlaten. Hij is voor het laatst gezien in de trein in Alkmaar. Hier kreeg hij een bekeuring omdat hij zonder kaartje reisde. Leon blijft wel vaker enkele nachten weg, maar verblijft dan meestal bij vrienden. Hij heeft nu echter niets meer van zich laten horen.

Signalement: Leon heeft de Nederlandse en Ivoriaanse nationaliteit. Hij heeft een lengte van 1,82 meter en een tenger postuur. Hij heeft een Indisch/Hindoestaan uiterlijk, zwart krullend haar en donkere ogen. Hij ging vermoedelijk gekleed in een paars vest, een zwarte jas en een zwarte broek. Hij droeg grijs/rode Nike sportschoenen.

Getuigen die Leon sinds zaterdag 18 december nog hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Vuurwerkbom

Bovenkarspel, dinsdag 28 december

Op dinsdagmorgen omstreeks 02.50 uur ging met een harde klap een kliko met afval de lucht in. Gezien het feit dat de kliko in brand stond en het afval verspreid daaromheen lag, gaat de politie uit van zwaar vuurwerk of een vuurwerkbom. Omstreeks 03.25 uur stonden op de Boerhaavestraat twee grijze containers in brand.

De politie stelde een onderzoek in in de omgeving, maar trof geen verdachte personen meer aan.

Woninginbraak

Noord-Scharwoude, maandag 27 december

Op maandagavond omstreeks 21.00 uur werd een inbraak ontdekt in een woning boven een bedrijf aan de Juliana van Stolbergstraat in Noord-Scharwoude. De daders kwamen binnen door op een plat dak te klimmen en daar een keukenraam te forceren. Gezien de schade hebben zij het echter eerst ook bij andere ramen van de woning geprobeerd. De hele woning werd overhoop gehaald.

De inbraak moet plaats hebben gevonden tussen 18.30 en 21.00 uur, tijdens de afwezigheid van de bewoners. Onduidelijk is nog of er iets is gestolen.

Vuurwerktip leidt naar hennep

Alkmaar, maandag 27 december

Op maandagmiddag omstreeks 16.30 uur deed de politie onderzoek in een woning aan het Schermerpad in Alkmaar. Er werd gezocht naar illegaal vuurwerk. De politie trof een kleine hoeveelheid vuurwerk aan en twee replicas van vuurwapens.

Tijdens het onderzoek trof de politie in meerdere ruimtes hennepkwekerijen aan waar hennepstekken werden opgekweekt. In totaal ging het om 203 moederplanten en 4606 stekken. Overigens was er geen sprake van diefstal van stroom.

De politie nam het vuurwerk, de wapens, de hennep en de apparatuur uit de kwekerijen in beslag. Tegen de 51-jarige Alkmaarse verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal

Bergen, maandag 27 december

Op maandagmiddag omstreeks 18.00 uur hield de politie een 24-jarige Alkmaarder aan op verdenking van diefstal. De man reed over de Eeuwigelaan op een fiets met fietstassen. In deze tassen bleek een grote hoeveelheid toiletartikelen te zitten. De man verklaarde de spullen niet te hebben gestolen. De goederen zaten al in de fietstassen toen hij de fiets uit een soort fietsenstalling in het centrum van Bergen had weggenomen. Nader onderzoek wees uit dat de goederen bij een supermarkt in het centrum waren gestolen.

Snelheidscontroles

Den Helder, maandag 27 december

Op maandag werd op verschillende plaatsen in Den Helder op snelheid gecontroleerd. Tussen 13.45 en 15.15 uur gebeurde dat op de Weststraat. Van de 697 passanten reden er 20 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 69 km per uur. Tussen 10.40 en 12.15 uur werd gecontroleerd op de Doggersvaart. De controle werd uitgevoerd met een niet opvallende politieauto. Vijf overtreders kregen een bekeuring. De snelste reed 85 in plaats van de toegestane 50 km per uur. De laatste controle vond plaats op de Zanddijk tussen 10.00 en 12.30 uur. Van de 394 passanten reden er 25 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 108 km per uur.