Politie Hollands Midden

Hillegom - Meer fietsendiefstallen in Hillegom in 2010

Hillegom, 28-12-2010 o Het aantal fietsendiefstallen is in Hillegom het afgelopen jaar toegenomen met ruim 40 procent ten opzichte van 2009. De politie zal daarom de komende weken extra surveilleren en vraagt ook de inwoners extra alert te zijn. Ziet u mensen die veel interesse hebben in fietsen, meld het ons dan direct via 1-1-2., aldus teamchef Peter Koot.

De afgelopen jaren daalde het aantal diefstallen van fietsen, volgens de politiecijfers. Werden er in 2007 108 fietsen in Hillegom gestolen, in 2009 waren dat er 88. Maar in 2010 namen de diefstallen plotseling weer toe. Teamchef Peter Koot: We tasten in het duister over de oorzaak van de stijging. We zien geen duidelijk patroon in de manieren van ontvreemding; de diefstallen komen in vooral in het centrum van Hillegom voor. Daarom zullen we de komende weken in ieder geval gericht agenten inzetten om extra te controleren. Zo hopen we meer diefstallen te voorkomen. Met de gemeente Hillegom gaan we in gesprek om nog meer aanvullende maatregelen te nemen.

Meld verdachte situaties via 1-1-2 De politie vraagt de inwoners extra alert te zijn op verdachte situaties. Ziet u bijvoorbeeld dat iemand meerdere fietsen in een busje laadt, bel dan direct de politie via 1-1-2. Want 1-1-2, daar pakt u ook fietsendieven mee. Wees bovendien extra alert als u een tweedehands fiets koopt. Is de prijs van de fiets ver beneden de marktconforme prijs, dan is de kans groot dat de fiets van diefstal afkomstig is. Informeer dan de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000.