Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE HOUDT TWEE MANNEN AAN NA OVERVAL OP WONING

Datum publicatie: 28-12-2010 14:14

ROTTERDAM- Een bewoner van de Alexandriestraat is vanmorgen, rond kwart over zeven, door drie mannen overvallen in zijn woning. Twee van hen konden zeer kort na de overval worden aangehouden. Op het moment van de overval was ook het gezin van de man in de woning aanwezig.

Het slachtoffer is bedreigd met een vuurwapen en geslagen door de overvallers. Hij raakte daarbij gewond en moest zich onder behandeling stellen van een huisarts. De buit van de overval bestond uit een onbekend geldbedrag.

Overburen zagen dat er iets niet pluis was in de woning en belden de politie. Naar aanleiding van een verspreidt signalement werd een van de vermoedelijke overvallers gezien op de Evenaar. Nadat de agenten hem hadden aangeroepen ging hij er vandoor. Na het lossen van een waarschuwingsschot koos hij toch eieren voor zijn geld en stopte. Bij hem werd een vuurwapen aangetroffen.

De tweede verdachte liep een stukje verderop. Hij kon zonder veel problemen worden aangehouden. De derde verdachte is voortvluchtig. Naar hem wordt door de recherche van het district Oost een onderzoek ingesteld.

De twee aangehouden verdachten zijn Amsterdammers van 20- en 21 jaar oud. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.