Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 28-12-2010

Gearresteerde koperdieven hebben het voorzien op kerk en pastorie

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft vannacht omstreeks 03.40 uur op de Torenhoekstraat,. na een tip van een alerte bewoner, twee koperdieven, een 20-jarige Oisterwijker en een 21-jarige Tilburger aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Rond 03.30 uur belde een tipgever naar de politie om door te geven dat er iemand op het dak zou lopen van de pastoriewoning aan de Kerkstraat. Ter plaatse zagen de agenten dat de koperen regenpijpen van de kerk en de pastoriewoning verwijderd waren. Ze troffen daar ook een Puch brommer aan met daarbij een grote boodschappentas gevuld met opgevouwen koperen buizen.

Direct werd met de diensthond een verder onderzoek ingesteld. De dienders zagen op de Torenhoekstraat twee mannen lopen met een scooter in de hand. In de buddyseat werden koperen beugels aangetroffen. Hierop werd dit duo aangehouden.

Pistool in auto

TILBURG: De politie heeft maandagavond tijdens een controle op het Westerpark in het dashboardkastje van een auto een pistool
aangetroffen De bestuurder een 21-jarige Tilburger werd aangehouden. De agenten controleerden de auto naar aanleiding van een melding van een beroving die plaats zou hebben gevonden op de Wandelboslaan.

De 21-jarig bestuurder bleek in het bezit te zijn van een spacecake. Toen hem verteld werd dat de auto verder onderzocht zou worden, op grond van de Opiumwet gaf hij zelf al aan dat in het dashboard kastje een vuurwapen lag. Later bleek dar het op de Wandelboslaan niet om een beroving ging maar om een onderling autoverkoop, waarbij kennelijk de gemoederen hoog opgelopen waren. Er wilde echter niemand aangifte doen. De aangehouden verdachte had met dit voorval niets te maken.

Tilburger zonder rijbevoegdheid

TILBURG: Een 20-jarige Tilburger werd maandagavond op de Antoon Coolenlaan betrapt op het besturen van een auto, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Hij mag ingevolge een rechterlijke uitspraak geen auto rijden in de periode van 1 oktober 2010 tot 1 februari 2011. In overleg met de officier van justitie is de auto terug gegeven, met de
kanttekening dat bij een volgende overtreding in beslag name volgt.

Dronken automobilist (40) betrapt in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vannacht een 40-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist werd omstreeks 01.40 uur gecontroleerd nadat agenten gezien hadden dat hij op de Stokhasseltlaan met zijn auto zonder verlichting reed, slingerde en geen richting aan gaf bij het afslaan. Hij blies 740 ugl. Vanwege dit hoge percentage moest hij zijn rijbewijs inleveren. Hij had naar eigen zeggen vijf biertjes gedronken.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft maandagavond in de wijk Het Zand een 40-jarige Tilburger aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou in de woning zijn 46-jarige vrouw hebben mishandeld. Het slachtoffer toonde de agenten een verdikking in haar gezicht, een bult op een onderarm en een blauwe plek op haar rechterbovenbeen. Ze vertelde dat de ze bezig was van haar man te scheiden. Hij had haar geslagen en in haar gezicht getrapt. Ook had hij brandende sigaretten door de slaapkamer gegooid, waardoor de laminaatvloer en een hoeslaken beschadigd zijn. Hij is in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Tilburger (49) na gevaarlijk rijgedrag voorlopig rijbewijs kwijt

TILBURG: Maandagavond is omstreeks 19.20 uur op de Massenetlaan na gevaarlijk rijgedrag een 49-jarige Tilburger aangehouden. De agenten zagen dat de verdachte met zijn auto gevaarlijk hard over de weg reed en diverse verkeersovertredingen maakte. Hij haalde rechts in en negeerde het rode licht. Ook was er sprake van bumper kleven. Tijdens de controle zagen de agenten ook nog dat er vier kinderen in de auto zaten, die geen gordel droegen. Gezien deze hele situatie besloten de agenten om het rijbewijs van de bestuurder in te vorderen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-12-2010 14:28 | © Regio Midden en West Brabant |