TNO

chemie en chemische risicobeoordeling in TNO Triskelion BV

28 december 2010

TNO toxicologisch onderzoek, analytische chemie en chemische risicobeoordeling in TNO Triskelion BV

TNO zal het grootste deel van de activiteiten van de Business Unit Quality & Safety op het gebied van toxicologisch onderzoek, analytische chemie en chemische risicobeoordeling per 1 januari 2011 onderbrengen in TNO Triskelion BV. TNO Triskelion heeft als missie het borgen van kwaliteit en veiligheid van voedingsingrediënten, chemische stoffen en geneesmiddelen. Dit onder het motto 'vertrouwen in uw producten is onze missie'. Het grootste deel van de omzet komt van klanten die in het buitenland zijn gevestigd. Bij TNO Triskelion BV werken circa 200 medewerkers.

De verzelfstandiging past in het beleid van TNO om TNO-diensten, die beter vanuit een private context kunnen worden aangeboden daadwerkelijk te verzelfstandigen. TNO houdt indirect via TNO Bedrijven BV alle aandelen in TNO Triskelion BV en blijft voor haar werk nauwe banden onderhouden met TNO Triskelion BV.

TNO Triskelion BV heeft recent haar klanten en leveranciers laten weten alle werkzaamheden uit lopende projecten op bovengenoemde terreinen graag te blijven uitvoeren en daarmee alle verplichtingen na te komen. Het streven is de bestaande relaties (kwalitatief) verder uit te bouwen. TNO Triskelion BV blijft gevestigd in de vestiging van TNO in Zeist.

TNO Bedrijven BV stuurt als privaatrechtelijke houdstermaatschappij alle TNO-deelnemingen aan en richt zich op:
* het tot stand brengen van (techno) starters, die zelf TNO-kennis in producten en diensten vertalen en deze op de markt brengen; * het realiseren van joint ventures met strategische partners binnen en buiten Nederland;
* het overnemen, optimaliseren en verkopen van onderdelen en activiteiten die niet (meer) in de portfolio van TNO passen; * het exploiteren van bedrijven met TNO diensten die beter vanuit een private context kunnen worden aangeboden, zoals veel meet-, test-, keurings- en certificatiediensten.

Zo zorgt TNO Bedrijven BV voor commercialisering en exploitatie van - veelal door TNO ontwikkelde - kennis.

TNO Bedrijven BV neemt deel in circa 80 bedrijven, is aanwezig in 11 landen, met bijna 700 medewerkers (fte) en een geconsolideerde omzet van 86 miljoen euro. TNO Bedrijven BV heeft de afgelopen tien jaar 95 nieuwe bedrijven opgericht en 55 bedrijven vervreemd. De omvang van deze valorisatie is groter dan de valorisatie van de holdings van de gezamenlijke Nederlandse universiteiten.
bericht 2010-62