Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 28-12-2010

Beschonken automobilist aangehouden na aanrijding

BREDA: In de nacht van maandag op dinsdag gebeurde er rond middernacht aan aanrijding op de Backer en Ruebweg. Een 28-jarige man uit
Roosendaal kon niet op tijd remmen voor zijn voorganger, een 40-jarige Bredanaar, die stilstond voor het stoplicht en er ontstond een kop-staart aanrijding. Beide voertuigen liepen forse schade op. De 28-jarige man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 570 ug/l. Het rijbewijs van de verdacht is ingevorderd. De man verklaarde tijdens verhoor dat de auto voor hem hard remde voor een oranje verkeerslicht en hij niet meer kon stoppen. Een getuige verklaarde dat de man met hoge snelheid aan kwam rijden en inreed op een auto die al stilstond voor het stoplicht.
De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: De politie hield maandagavond rond 20.30 uur een 39-jarige Bredase aan op de Lisdodde. De vrouw werd staande gehouden omdat zij slingerend in haar auto over de weg reed. Ze bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. De verdachte verzette zich tegen haar aanhouding. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 600 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van 6 uur en haar rijbewijs is ingevorderd. Tegen haar wordt proces verbaal opgemaakt.
Zelf verklaarde de vrouw tijdens verhoor dat ze slingerde omdat ze aan het bellen was. Ze verzette zich tegen haar aanhouding omdat ze naar haar kinderen wilde. Vervolgens zou ze hardhandig zijn vastgepakt door de agenten, aldus de vrouw.

Politie neemt 150 kilo vuurwerk in beslag

BREDA: De politie nam maandagmiddag 150 kilo illegaal vuurwerk in beslag in een garagebox in de Loopschansstraat. De politie kwam het vuurwerk op het spoor na een anonieme melding. De politie onderzocht de melding, die leidde naar de garagebox en een 26-jarige verdachte. In de garagebox lagen verschillende soorten illegaal vuurwerk. De 26-jarige eigenaar van het vuurwerk is in zijn woning aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De man had geen vergunning voor het hebben of het verkopen van vuurwerk. Daarnaast ging het hier niet om
consumentenvuurwerk. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

14-jarige aangehouden voor zware mishandeling

BREDA: Dinsdagochtend hield de politie in het politiebureau op het Chasseveld een 14-jarige Bredase aan voor zware mishandeling. Het meisje wordt ervan verdacht op 31 oktober een 15-jarige meisje uit Etten-Leur te hebben mishandeld op de kermis op het Chasseveld. Het slachtoffer kreeg trappen en klappen. Ze kreeg een knietje in haar gezicht en er werd een sigaret in haar gezicht uitgedrukt. Motief voor de mishandeling is niet duidelijk. Het meisje zou door haar belaagster ook meerdere keren zijn bedreigd.
Van het slachtoffer, die een hersenschudding, beurse plekken en brandwonden overhield aan de mishandeling, is aangifte opgenomen. Ze meldde zich na de mishandeling bij de EHBO.
De verdachte ontkende tijdens verhoor de verdachte opzettelijk te hebben mishandeld. Ze verklaarde zelf beledigd en aangevallen te zijn door de aangeefster, waarna ze zichzelf verdedigd had. Bij de klap zou de sigaret uit haar handen zijn gevallen. Tegen het meisje wordt dossier opgemaakt.

Verdachte van mishandeling aangehouden

ZUNDERT: De politie hield dinsdag een 25-jarige man uit Wernhout aan voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht half oktober in een horecagelegenheid in de Molenstraat in Zundert twee vrouwen te hebben mishandeld. De man wordt ervan verdacht een 20-jarige vrouw met een glas in het gezicht te hebben geslagen. Een vriendin van deze vrouw uit Zundert kreeg een glas bier over zich heen en zou bij de keel zijn gegrepen. Aanleiding zou zijn dat een van de vrouwen tegen de man had gezegd dat hij er wat doods bij stond. Beide gedupeerden deden aangifte. De 20-jarige vrouw is direct na de mishandeling naar de huisartsenpost vervoerd waar ze meerdere hechtingen kreeg.
Eind oktober deed ook een 25-jarige man uit den Haag aangifte van mishandeling. Dezelfde man zou hem een blauw oog hebben geslagen in de gelegenheid naar aanleiding van het incident waarbij de twee vrouwen werden mishandeld.
De eigenaar van de horecagelegenheid had de verdachte al eerder laten weten dat hij niet meer welkom was.
De politie stelde een onderzoek in, waarbij onder andere meerdere getuigen werden gehoord. De verdachte bekende een glas te hebben gegooid, maar ontkende de verdere mishandelingen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 28-12-2010 15:49 | © Regio Midden en West Brabant |