Gemeente Hoorn

Raadslid Henk den Boer overleden

Op dinsdag 28 december is Henk den Boer overleden. Henk was sinds 2004 raadslid voor de partij VOCHoorn. Vanwege gezondheidsproblemen was hij dit jaar al tweemaal tijdelijk vervangen door Lidy Klaassen. Zijn terugkeer in de raad heeft hij niet mogen meemaken. Henk is 66 jaar oud geworden. Henk de Boer stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 op de kandidatenlijst van de partij VOCHoorn. Hij haalde 203 voorkeursstemmen. Op 10 november 2004 kwam hij in de gemeenteraad, als opvolger van Gijs Otten. Net als in 2006 had Henk den Boer ook in 2010 veel voorkeurstemmen: 389. Die voorkeursstemmen had hij te danken aan zijn trouwe achterban in de stad; hij was bekend als ondernemer (Den Boer Autobanden) en sportliefhebber. Zo was hij medeoprichter van de Rugby Club West Friesland, die inmiddels bijna 30 jaar bestaat.

In een gemeenschappelijke rouwbetuiging laat het gemeentebestuur (raad en college) weten dat zij Henk den Boer hebben leren kennen als een raadslid die met veel humor en betrokkenheid zijn bijdrage leverde aan het politieke debat. Henk deed dat op zijn eigen authentieke wijze. Hij was zeer begaan met alles wat te maken had met de sport: sport als bindmiddel in de Hoornse gemeenschap. Henk straalde optimisme uit, dat bleek ook uit de manier waarop hij zijn gezondheidssituatie benaderde. In september gaf hij nog aan rond de kerst weer mobiel te willen zijn, hij zei letterlijk: dan wil ik lopend de raadszaal in. Henk den Boer heeft als raadslid zeer actief een grote bijdrage geleverd aan het functioneren van de gemeenteraad. Wij zijn hem voor zijn inzet voor de stad en haar inwoners heel veel dank verschuldigd. Wij voelen ons aangeslagen en zullen hem zeer missen.

De gemeente heeft op de website www.condoleance.nl/12944 een openbaar condoleanceregister geopend. Henkden Boer wordt op dinsdag 4 januari a.s. begraven.