Gemeente Asten

Gladheidsbestrijding in Asten

Wat doet de gemeente en wat kunt u zelf doen.

Er komen veel vragen en opmerkingen binnen over het strooien. Immers, niet alle straten zijn in het stooischema opgenomen.

De gemeente heeft alle voorbereidingen getroffen zodat alle weggebruikers veilig van A naar B kunnen.

Bij dreigende gladheid of sneeuwval zetten wij strooiwagens in om in elk geval alle doorgaande wegen en fietspaden ijs- en sneeuwvrij te maken.

Aangezien de gemeente verplicht is om binnen een bepaald tijdsbestek de doorgaande wegen en fietspaden gestrooid te hebben, is het ondoenlijk om alle wegen binnen de gemeente Asten in de 1^e strooiactie gestrooid te krijgen. Indien het mogelijk en noodzakelijk is, kan ervoor gekozen worden om op een later tijdstip ook andere wegen te strooien zoals routes naar scholen, bejaardenhuizen etc. De lijst met straatnamen die tijdens de 1^e strooiactie worden gestrooid, staan op onze website www.asten.nl vermeld.

Waar wordt er gestrooid?

De gemeente voert alleen gladheidbestrijding uit in de openbare ruimte dus niet op sportvoorzieningen, speelplaatsen bij scholen en op trottoirs voor huizen. Aan u het vriendelijke verzoek of u dat zelf wilt doen.

Verder verstrekt de gemeente geen zout aan particulieren. Op enkele punten staan zoutbakken. Dat zout is bestemd voor vrijwilligers van niet-commerciële maatschappelijke instellingen. Zij kunnen hieruit zout pakken. (bijv. bij de kerken).

Strooien bij wegwerkzaamheden

Bij wegwerkzaamheden aan wegen in de strooiroute, worden tijdelijk de wegen in de omleidingroute gestrooid.

Ook u kunt helpen!

Bij sneeuwval of ijsvorming op trottoirs, wegen en fietspaden, kunt ook u een handje helpen zodat andere weggebruikers veilig gebruik kunnen maken van de trottoirs, wegen en fietspaden.

Het wordt gewaardeerd wanneer u het trottoir voor het huis sneeuw- of ijsvrij maakt, zodat iedereen deze veilig kan gebruiken.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over gladheidbestrijding? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum, tel. (0493) 671 212 of bekijk hier het filmpje over gladheidsbestrijding in Asten.