Politie Hollands Midden

Noordwijk, Teylingen - Twee politievrijwilligers 25 jaar bij politie Noordwijk-Teylingen

Noordwijk, Teylingen, 28-12-2010 o Maandagavond 27 december werden twee politievrijwilligers in het zonnetje gezet omdat zij al ruim 25 jaar politievrijwilliger zijn. Districtschef Waldo de Boer reikte hen een jaarteken en oorkonde uit. We zijn deze twee politievrijwilligers, maar ook alle andere ruim 120, enorm dankbaar. Zij vormen een zeer nuttige schakel tussen politie en maatschappij.

De twee politievrijwilligers, Arend Dubbelaar en Pieter Marijnus, werken al ruim 25 jaar bij het politieteam Noordwijk, dat sinds kort is opgegaan in het team Noordwijk-Teylingen. Ze begonnen destijds als reservist bij de gemeentepolitie Noordwijk. De laatste jaren geeft Arend op verschillende scholen in Noordwijk en Noordwijkerhout voorlichting in het kader van Doe effe normaal. Dit is een lesprogramma waarbij de oudste groepen van het basisonderwijs worden voorgelicht over onderwerpen als geweld, vandalisme, verkeer en drugsgebruik.

Arend en Pieter zijn twee van de ruim 120 vrijwilligers die bij de Politie Hollands Midden werken. Jaap de Kok, teamchef van het team Noordwijk-Teylingen waar de twee vrijwilligers deel van uit maken, is blij met vrijwilligers in zijn team: Vrijwilligers zijn collegas die ervaring op doen in hun reguliere baan. Ze zijn door deze ervaringen een aanwinst voor ons team. Hun frisse blik op het politievak helpt ook ons team om de goede dingen te doen. Meer dan vijfentwintig jaar werkzaam in deze nevenfunctie vraagt veel inzet en betrokkenheid bij het politievak. Beiden hebben steeds met veel energie en collegialiteit inhoud gegeven aan de taak en rol van vrijwilliger. Ze verrichten nagenoeg alle taken en zijn daarmee ook een goede aanvulling op ons team.

Meer weten over het werk als politievrijwilliger? Met vrijwilligerswerk wil de politie burgers betrekken bij de leefbaarheid en veiligheid binnen de regio. De ondersteuning van vrijwilligers geeft de politie de mogelijkheid meer taken te verrichten, waardoor ze extra dienstverlenend kan zijn.