Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


De NOS uitzendingen op dinsdag 28 december 2010

HILVERSUM, 27 december 2010

NOS Studio Sport Jaaroverzicht Olympische Spelen 2010

De mooiste beelden van de Nederlandse hoofdrolspelers van de Olympische Spelen 2010 én hun herinneringen vormen de hoofdmoot van de terugblik op de meest recente editie van de Olympiade. Hoogtepunten waren er voor de Oranje-equipe met een medailleoogst van vier gouden plakken, eenmaal zilver en drie keer brons. Maar er waren ook sportieve dieptepunten. Bijvoorbeeld voor Sven Kamer, door de foute wissel tijdens zijn race op de tien kilometer ging een 'zekere' medaille verloren. En dan was er nog Edwin van Calker, die zich daags voor de wedstijd van de Olympische viermansbob terugtrok omdat hij zich niet in staat achtte de ijsbaan in Whistler te beheersen. De NOS kijkt met direct betrokkenen, onder wie de vier gouden medaillewinnaars Sven Kramer, Nicolien Sauerbreij, Mark Tuitert en Ireen Wüst, terug op 'hun' spelen. Mart Smeets gaat terug naar Vancouver om te zien wat de spelen de Canadese stad hebben opgeleverd en wat er van het 'Olympisch gevoel' is overgebleven. Presentatie: Mart Smeets. Uitzending: dinsdag 28 december, 22.30-23.45 uur, Nederland 1. Herhaling: donderdag 30 december, 15.40-16.55, Nederland 1. Klik hier voor de promo.

Tijdelijk dubbelpresentatie bij het 'Oog'

NOS Met het Oog op Morgen bestaat op 5 januari 2011 precies 35 jaar. In aanloop naar de jubileum-uitzending wordt 'het Oog' vanaf 27 december gepresenteerd door duo's. Een huidige presentator krijgt dan gezelschap van een oud-presentator. Naast aandacht voor het actuele nieuws zal ook gesproken worden over een thema uit de tijd van de oud-presentator. Het betreft een onderwerp waar hij of zij een bepaalde herinnering aan heeft.

KPN NK Allround en NK Sprint bij de NOS

De NOS ruimt in de laatste dagen van het jaar veel tijd in voor de schaatssport, zowel op natuurijs als op kunstijs. Van maandag 27 t/m woensdag 29 december staan in ijsstadion Thialf in Heerenveen de KPN NK Allround en Sprint op het programma en NOS-televisie is erbij met commentatoren Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman en verslaggevers Bert Maalderink, Jeroen Stekelenburg en Erik van Dijk. Mart Smeets verzorgt de presentatie met schaatsspecialist Erben Wennemars aan zijn zijde voor de analyses van de ritten. Het NK is live te volgen op Nederland 1, op www.nos.nl en in de lopende programmering op Radio 1. Op Radio 1 neemt Sebastiaan Timmerman het commentaar bij de ritten voor zijn rekening en verzorgt Steven Dalebout de interviews.

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport Schaatsen (15.00- 18.52 uur)

· Live verslag van de KPN NK Allround en NK Sprint in Heerenveen. Commentaar: Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman. Presentatie ter plaatse: Mart Smeets. Analist: Erben Wennemars. Verslaggeving: Bert Maalderink, Jeroen Stekelenburg en Erik van Dijk. (Attentie: op www.nos.nl begint het wedstrijdverslag om 11.00 uur.)

· In de dweilpauzes van het NK zijn beelden te zien van de natuurijsklassieker 'de 100 van Earnewâld', met commentaar van Joris van den Berg.

NOS Sportjournaal (18.42-18.52 uur) vervalt

NOS Studio Sport Jaaroverzicht Olympische Spelen 2010 (22.30-23.45 uur)

Presentatie: Mart Smeets

· De mooiste beelden van de Nederlandse hoofdrolspelers van de Olympische Spelen 2010 én hun herinneringen vormen de hoofdmoot van deze sportieve terugblik.

NEDERLAND 2

NOS Sportnieuws in Nieuwsuur (22.00-22.40 uur)

Sportblok circa 22.30 uur

· Schaatsen: samenvatting van de KPN NK Allround en NK Sprint in Heerenveen.

· Schaatsen: aandacht voor de natuurijsklassieker 'de 100 van Earnewâld'.

· Aandacht voor het overige sportnieuws.

RADIO 1

In de lopende programmering op Radio 1 (vanaf circa 11.00 uur)

· Schaatsen: live flitsen van de KPN NK Allround en NK Sprint in Heerenveen. Commentaar: Sebastiaan Timmerman. Interviews: Steven Dalebout.

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)

· Schaatsen: nabeschouwing van de KPN NK Allround en NK Sprint in Heerenveen.

· Schaatsen: nabeschouwing van de natuurijsklassieker 'de 100 van Earnewâld'.

· Wielrennen: reportage over het NK baan in Apeldoorn.

· Voetbal: reportage van NOS-correspondent Tim de Wit over de gevolgen van het WK in Zuid-Afrika.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-00.00 uur)

Presentatie: Mieke van der Weij en Jan Lenferink

· In het kader van de jubileumserie van het 'Oog' zowel aandacht voor het actuele nieuws als voor een thema uit de tijd van de oud-presentator. Het betreft een onderwerp waar Jan Lenferink een bepaalde herinnering aan heeft.

· Te gast zijn advocaat Bram Moszkowicz en ondernemer Victor Muller.




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)