Rechtbank Arnhem


Veroordeling voor doodslag in Kesteren

Arnhem, 28 december - Een 30-jarige Poolse man wordt veroordeeld voor doodslag op zijn toenmalige Poolse huisgenoot gepleegd in de periode van 7 januari 2010 tot en met 11 februari 2010 in Kesteren.

Verdachte verbleef in de woning, terwijl het slachtoffer daar enige tijd dood in een slaapkamer heeft gelegen. Hoewel het strafdossier geen bewijsmiddel bevat dat de verdachte rechtstreeks aanwijst als degene die het slachtoffer om het leven heeft gebracht, komt de rechtbank tot de conclusie dat verdachte wel degene is die het slachtoffer met steken om het leven heeft gebracht. De rechtbank baseert deze beslissing op de combinatie van gebeurtenissen en feiten en de wisselende en deels ongeloofwaardige c.q. leugenachtige verklaringen van verdachte.

Verdachte is onderzocht in het Pieter Baan Centrum en bij hem is het syndroom van Asperger, een stoornis in het autismespectrum, geconstateerd. Nu verdachte ontkent, kunnen geen conclusies met betrekking tot de toerekeningsvatbaarheid worden getrokken. De rechtbank legt aan verdachte, overeenkomstig de eis van de officier van justitie, een gevangenisstraf van negen jaar op. De rechtbank rekent het verdachte zwaar aan dat hij weigert openheid van zaken te geven en de schuld afschuift op een onbekend gebleven persoon.

LJ Nummer

BO8998

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 28 december 2010