Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Stichting Blij dat ik Rij introduceert APK Alert

Forse stijging aantal APK boetes in 2010

Uit onderzoek van de Stichting Blij dat ik Rij blijkt dat de overheid over 2010 ruim 410.000 boetes (ruim 37 miljoen euro) heeft uitgeschreven voor het niet op tijd laten uitvoeren van de verplichte APK keuring. Uit de gegevens van CJIB blijkt dat er in 2010 maar liefst 20% meer APK boetes aan automobilisten zijn uitgereikt; in 2009 waren dat 340.000 APK bekeuringen. Dat is niet de enige forse stijging. De boete kost nu 90 euro en vanaf 1 januari 2011 wordt dat zelfs 103,50 euro. Een verhoging van 15%. Stichting Blij dat ik Rij heeft vandaag de digitale Blij dat ik Rij - APK Alert gelanceerd om tegen deze onnodige APK boetes in actie te komen. De APK bekeuring wordt administratief gegenereerd, waarbij automobilisten niet staande hoeven te worden gehouden. Kortom: geen APK keuring betekent automatisch een boete.

Het is mooi geweest

Benno Nekeman, voorzitter van de Stichting Blij dat ik Rij: "De stijging in 2010 bevreemdt ons ook, immers het APK interval is verruimd en de boete wordt hoger. We willen echter voorkomen dat automobilisten onnodig voor kosten opdraaien. Een kenteken en een e-mailadres is voldoende voor onze APK Alert. Blij dat ik Rij streeft naar meer gemak en meer voordeel. De eerste besparing voor 2011 kan nu dus al gerealiseerd worden. Blij dat ik Rij hekelt onnodige boetes en vindt het mooi geweest met al die verhogingen voor de automobilist! Er staat zelfs een voertuig-ophaalservice klaar in de laatste 5 dagen voor de uiterste keuringsdatum."

Hoe APK Alert instellen?

Via de website www.blijdatikrij.nl kan de automobilist zich eenvoudig en gratis aanmelden voor de digitale APK Alert. Deze alert herinnert automobilisten via de e-mail op tijd en regelmatig aan de APK keuring zolang degene daar zelf nog geen actie op heeft ondernomen. Hierdoor voorkomt de automobilist een APK boete. Men kan bovendien de APK Alert gratis cadeau doen aan familie, vrienden, kennissen of collega's.

Over Stichting Blij dat ik Rij

De Stichting Blij dat ik Rij, opgericht door een kleine groep enthousiaste automobilisten en motorrijders, heeft als doel de belangen van alle rijdende Nederlanders te behartigen en om hen blijer te maken. Automobilisten, motorrijders, fietsers etc. worden blij van: meer gemak, meer voordeel, meer veiligheid en meer duurzaamheid. Iedereen kan via de website www.blijdatikrij.nl ideeën en/of suggesties sturen. Blij dat ik Rij zal deze zogenaamde 'Blijmakers' vertalen in creatieve oplossingen.

EINDE BERICHT