Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2009/jm_103
Buitenpost, 28 december 2010

Verbeter de veiligheid met Meldpunt8K

Achtkarspelen lanceert tijdens de jaarwisseling het Meldpunt8K. Meldpunt8K is een samenwerking tussen burgers, politie en de gemeente om de veiligheid en leefbaarheid in Achtkarspelen te bevorderen. Via Twitter, e-mail, internet en telefoon kunnen mensen melding maken van vandalisme, overlast en criminaliteit. De gemeente gaat via Twitter ook aandacht vragen voor actuele veiligheidskwesties en leefbaarheidsvraagstukken. Mensen kunnen hierop reageren of zich melden als getuige.

Eigen verantwoordelijkheid
De gemeente wil met Meldpunt8K inwoners bewust maken van de eigen verantwoordelijkheid voor de veiligheid en leefbaarheid. De gemeente verwacht zo criminaliteit en ander ongewenst gedrag beter aan te kunnen pakken. De mensen in de dorpen weten vaak heel goed waar rottigheid gebeurt en wie de daders zijn. Met Meldpunt 8K worden ze gevraagd verantwoordelijkheid te nemen en hufterig gedrag te benoemen. Meldpunt8K is niet bedoeld als meldpunt voor loszittend stoeptegels en kapotte lantaarnpalen. Daarvoor kan men bij de afdeling Beheer van de gemeente terecht.

Elfdorpentocht
Tijdens de jaarwisseling bezoeken burgemeester en wethouders de feesten in de dorpen en vragen aandacht voor Meldpunt8K. Zij zullen flyers verspreiden en mensen vragen zich aan te sluiten. Bezitters van een iPhone of Android smartphone die de app 'Bump' hebben geïnstalleerd, kunnen 'Bumpen' met de burgemeester en zich zo aansluiten bij het Meldpunt. Ben je niet in de mogelijkheid om te 'Bumpen' dan kunnen je ook gewoon aansluiten via Twitter, @meldpunt8K.

VIP arrangement sc Heerenveen
Onder de eerste volgers van de twitteraccount @meldpunt8K verloot de gemeente een exclusief VIP arrangement van een wedstrijd van sc Heerenveen. Iedereen die zich in januari 2011 aanmeldt maakt kans op deze schitterende prijs.

Twitter: @meldpunt8K
E-mail: meldpunt@achtkarspelen.nl
Telefoon: (0511) 54 81 11
Internet: www.achtkarspelen.nl, klik op de banner 'Meldpunt Achtkarspelen'