Africa Unsigned zet 'New African Sound' stevig op de kaart


Succesvol eerste half jaar afgesloten met MTV- award nominatie drum koningin

AMSTERDAM, 20101228 -- Africa Unsigned heeft het begrip crowdfunding in haar eerste half jaar succesvol op de kaart weten te zetten. Samen met de artiesten die zij vertegenwoordigen zijn in een korte periode een aantal belangrijke mijlpalen behaald. Twee volle zalen met Afrikaanse artiesten, een optreden tijdens de TEDx Amsterdam en presentaties op twee radioshows.

Pim Betist is tevreden met de resultaten van het afgelopen half jaar: "het is geweldig om te zien hoeveel verschil wij met z'n allen kunnen maken met een klein beetje financiering. Africa Unsigned heeft een unieke positie; Afrikaanse muziek is in Nederland relatief onbekend, maar we zien dat een vaste groep fans zich als een olievlek uitbreidt. Daarmee krijgt crowdfunding steeds vastere grond. De resultaten die we in dit eerste half jaar hebben opgedaan zijn nog maar het begin en een geven ons een goed beeld van de mogelijkheden die we willen ontwikkelen in 2011."

Optredens
Op 24 juni 2010 maakte Africa Unsigned haar debuut met een concert in de Melkweg. Ter ere van een bijzondere uitdaging die Africa Unsigned is aangegaan - het belichten van onbekend Afrikaans muzikaal talent - treden verschillende bands op in een volgepakte Melkweg. Ook Muthoni the Drummer Queen heeft op 1 december in Bitterzoet voor een volle zaal opgetreden.

Internetradio
Maandelijks heeft Africa Unsigned twee uur radiozendtijd op de internetradio DJ broadcast. Tijdens de eerste uitzending in november luisterden er zo'n 2200 fans. Op Red Light Radio verzorgt Africa Unsigned twee wekelijks een internetradioprogramma. De programma's bestaan uit tracks van & interviews met artiesten van zowel Africa Unsigned als daarbuiten

MTV Music Award
Het muziekpanel van Africa Unsigned biedt een duidelijke kwaliteitsgarantie en herkennen talent: in november 2010 is Muthoni the Drummer Queen genomineerd voor de MTV Brand New Act. Zij reikte de MTV Artist of the Year Award uit aan 2Face in Lagos, Nigeria.