Jubilerende Wintershow pakt groots uit


ALKMAAR, 20101209 -- De exclusieve toonzaal van Antiekzaak De Houtkrul vormt van 28 t/m 30 december het decor voor alweer de tiende Wintershow. Restaurator Emiel Wagemaker is samen met Henk Nijkamp van Kunsthandel Nobra verantwoordelijk voor de organisatie. "In dit jubileumjaar is het aantal deelnemers groot", vertelt hij. "Naast antiek van de Houtkrul en topografische prenten van Nobra kunnen bezoekers dit jaar ook hun hart ophalen aan bronzen beelden, zilver en sieraden. We hebben deze dagen niet alleen unieke stukken in huis, maar óók specialisten die er graag over vertellen." Opvallend dit jaar zijn de ruim twintig antieke speeldozen van Leopold Curiosum.

Nieuw zijn de lezingen op de woensdag tussen 20.00 en 21.00 uur. Henk Nijkamp laat, aan de hand van vier historische stadsplattegronden van Alkmaar (1597-1950), de ontwikkeling van de stad in die periode zien. Restaurator Emiel Wagemaker geeft antwoord op de immer prangende vraag: hoe herken ik antiek?

Alle deelnemers op een rij: Antiek De Houtkrul heeft een grote collectie exclusieve meubelen, lampen, kroonluchters en klokken. Tijdens de Wintershow toont het bedrijf de laatste aanwinsten, waaronder een 18e-eeuwse palissander kussenkast met prachtig gestoken interieur. Kunsthandel Nobra exposeert met prenten van Noord-Holland van boven het Noordzeekanaal, originele stads- en dorpsgezichten. Het bedrijf heeft dit jaar een complete set zeldzame steendrukken kunnen inkopen. Deze prenten geven een fraai beeld van Alkmaar in het midden van de 19e eeuw, met onder meer afbeeldingen van het Zeglis en een gezicht op de vlotbrug en het kanaal naar de Turfmarkt, inclusief molen De Wolf en de zoutkeet in bedrijf. Leopold Curiosum showt en demonstreert tientallen antieke speeldozen, die aan het eind van de 19e eeuw zeer populair waren. Groca Antiek is specialist in bronzen beelden, zilver en antieke sieraden. Bendic International toont haar ambachtelijke collectie stijlvolle lederen zitmeubelen. Chocolatier Marco Nadort van Bonchoco uit Alkmaar maakt de show compleet met een bonbonproeverij. U kunt niet alleen van zijn ambachtelijk bereide bonbons genieten, ook ontdekt u de grote verschillen tussen cacao uit bijvoorbeeld Madagaskar en Granada.

Kunsthandel Nobra en Antiek De Houtkrul geven tijdens deze Wintershow 10% jubileumkorting op hun gehele collectie. Zowel de Wintershow als de lezingen zijn vrij toegankelijk. U hoeft niet te reserveren en u wordt hartelijk ontvangen met een lekker kopje koffie of een goed glas wijn.

Wintershow 2010
Locatie: Antiek De Houtkrul, Kennemerstraatweg 110, Alkmaar
Di 28 december 12.00 - 18.00 uur
Wo 29 december 1200 - 21.00 uur
Do 30 december 12.00 - 18.00 uur
Toegang vrij
Meer informatie: tel. 072-5117988 en www.dehoutkrul.nl





Ingezonden persbericht