Ingezonden persbericht


Apeldoorn, 27 december 2010

Sterk veld in NK puntenkoers

Theo Bos in strijd om WK plaatsing!?

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Baanwielrennen, 28-30 december in Apeldoorn, zal met name de puntenkoers zeer sterk bezet zijn. Onder meer Theo Bos, Danny Stam, Peter Schep, Wim Stroetinga, Pim Ligthart en ook de uit Apeldoorn afkomstige Léon van Bon zullen aan de start staan. Het sterke deelnemersveld kan niet los worden gezien van het WK dat 23-27 maart in het Apeldoornse Omnisport wordt verreden. Bondscoach Robert Slippens zal de strijd tijdens de KNWU NK Baanwielrennen 2010 ongetwijfeld laten meewegen in zijn keuze voor verschillende WK-onderdelen!

De puntenkoers wordt op donderdag 30 december verreden.

Ook de deelnemersvelden op andere onderdelen beloven mooie strijd.

Op dinsdag 28 december zullen onder meer Jens Mouris, Peter Schep, Jenning Huizinga en Tim Veldt strijden om de titel op de achtervolging, terwijl de strijd in Keirin openligt voor talentvolle jongeren, door het ontbreken van de zieke Teun Mulder. Bij de Vrouwen op de Puntenkoers staat ook een sterk veld aan het vertrek, met onder meer Vera Koedooder, Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Roxane Knetemann en Kirsten Wild. Marianne Vos ontbreekt op het NK.

Op woensdag zijn er ook verschillende hoogtepunten. Naast de spectaculaire tandemraces, staat de Scratch race voor mannen op het programma, met een deelnemersveld dat niet veel onderdoet voor de Puntenkoers. Ook finales in Sprint (Hijgenaar, Kanis, maar ook BMX-topper Lieke Klaus) en Achtervolging voor vrouwen en 1 kilometer voor de mannen.

Op donderdag dus de hierboven genoemde puntenkoers, maar ook de finale van het Omnium voor mannen, de Sprint voor mannen en Keirin voor de vrouwen.

Complete deelnemerslijsten en meer informatie over de Nederlandse Kampioenschappen is te vinden op:

www.knwu.nl (doorklikken op algemene informatie en daarna deelnemerslijsten rechtsboven)

EINDE PERSBERICHT