Ingezonden persbericht


(persbericht)

Geld belangrijkere nieuwjaarswens dan romantiek voor Nederlander Duitsers willen meer tijd aan romantiek besteden dan Nederlanders en Belgen

Amsterdam, 28 december 2010 ­ Geld is belangrijkere dan romantiek voor Nederlandeers in het lijstje met nieuwjaarswensen. Deze trend is in heel Europa terug te zien, de helft zegt dat sparen belangrijker is dan romantiek of affectie. Opvallend is wel dat twee keer zoveel Duitsers als Nederlanders in 2011 meer tijd aan romantiek wil besteden. Dit blijkt uit een Europees onderzoek van Centrum Multivitamine, dat in 15 landen na ging hoe mensen kijken naar hun goede voornemens, gezondheid en energie in 2011.

Europese nieuwjaarswensen:

- Belgen zijn Europees 'hekkensluiter' bij romantiek als nieuwjaarswens;
- Zuid-Europeanen vinden hun work-life balance vooral belangrijk;
- Minder dan helft van Europeanen maakt goede voornemens voor 2011. Slechts 30 % van de Nederlanders doet dat.

Grafiek: Percentage per land dat goede voornemers maakt voor het nieuwe jaar

Energiegebrek:

- Verder zegt ruim de helft van de Europeanen last te hebben van een gebrek aan energie;
- Grieken zien hun werk als grootste energieslurper. Engelsen juist het minst;
- Ondanks hun genoemde energiegebrek vindt slechts 20% van de Europeanen dat hun gezondheid een prioriteit heeft in 2011;
- Gebrek aan energie leidt er bij Nederlanders niet toe dat ze ongezonder gaan eten;
- Europeanen zeggen dat sporten er het meest bij in schiet als ze moe zijn.

()

Nederlanders noemen het huishouden (47%) en werk (46%) het meest als oorzaak van hun gebrek aan energie. Het dagelijkse woon-werkverkeer wordt door één op de vijf Nederlanders gezien als energieslurper in het dagelijkse leven. Hiermee scoort Nederland het laagste van heel Europa. Van de Grieken geeft bijna de helft aan hier moe van te worden.

Wanneer Europeanen wordt gevraagd wat ze zouden doen om zich energieker te voelen zijn slapen en sporten vrijwel even populair. Meer romantiek met de partner en meditatie werden het minst vaak genoemd als activiteit om onze batterijen weer op te laden en meer weerstand op te bouwen.

(einde persbericht)

Over het onderzoek
Door ons drukke programma hebben we vaak te weinig tijd voor dingen die er echt toe doen. Het is niet eenvoudig de juiste balans te vinden tussen leven en liefde. Daarom vond Centrum het belangrijk te weten hoe Europeanen leven en wat hun voornemens voor 2011 zijn. Of ze voldoende energie én weerstand hebben, zodat we gewoon ons drukke programma kunnen blijven volgen.

Het onderzoek is uitgevoerd in november 2010 door Braun Authentic Response / SSI in opdracht van Centrum Multivitamine. In 15 landen werden bijna 8.000 consumenten gevraagd hoe ze kijken naar hun gezondheid, energie en goede voornemens in 2011.

Over Centrum
Centrum, onderdeel van Pfizer Inc., is de grootste leverancier van multivitaminepreparaten ter wereld. Een belangrijk uitgangspunt van Centrum is dat de mens in de eerste plaats gezond moet eten. Blijkt dan toch nog een tekort aan één of meer vitaminen in de voeding te bestaan, dan kan men aanvullend Centrum gebruiken. Centrum is verkrijgbaar bij drogist, supermarkt en apotheek. Kijk voor meer informatie op www.centrumvitamine.nl.


Ingezonden persbericht