VerkeersInformatieDienst

Rijkswaterstaat: situatie winter op de weg

28 december 2010, 13:48
Tot dusver is er 90.000 ton gestrooid op de rijkswegen, dit laat Rijkswaterstaat dinsdagmiddag weten. Dit seizoen heeft Rijkswaterstaat in de nacht van zondag 17 op maandag 18 oktober voor het eerst gestrooid in de regio Utrecht. In de vorige winterperiode strooide Rijkswaterstaat totaal 191.000 ton. In een gemiddelde winter strooit Rijkswaterstaat 70.000 ton.

Via het zoutloket wordt komende dagen strooizout herverdeeld naar zo'n honderd gemeenten en twee provincies die in de afgelopen week bij de regionale zoutloketten een aanvraag voor strooizout hebben ingediend . De gemeenten kunnen hiermee weer een aantal dagen vooruit. Het zout is afkomstig uit de werkvoorraad van Rijkswaterstaat.

Op elf locaties is volgens Rijkswaterstaat schade aan het wegdek ontstaan met hinder voor de weggebruiker. Negen hiervan zijn inmiddels gerepareerd. Bij het signaleren van vorstschade worden direct maatregelen genomen om de veiligheid van de weggebruiker te waarborgen en hinder te beperken. Denk hierbij aan het plaatsen van waarschuwingsborden en snelheidsbeperkingen. Zodra de verkeerssituatie het toelaat, wordt het wegdek gerepareerd, aldus Rijkswaterstaat.

Via deze pagina presenteert de VID een overzicht van waar asfaltschade aan de weg gemeld is. Tot de wegbeheerder in staat is geweest om de schade te herstellen moet u op deze plaatsen rekening houden met snelheidsbeperkingen, slecht wegdek en opspattende steentjes. Het herstelwerk zelf zal gepaard gaan met afsluitingen van rijstroken of zelfs van de hele rijbaan. Hou hiervoor onze actuele pagina in de gaten of bel onderweg met 0900-8855 (45 cpm).