Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Aanrijding tussen ambulance en auto             |

Op de Den Elterweg in Zutphen is maandagmiddag 27 december een aanrijding ontstaan tussen een ambulance en een auto. De ambulance was met spoed onderweg.


Zowel de bemanning van de ambulance als de 86-jarige automobilist en zijn bijrijder bleven ongedeerd.


De ambulance reed omstreeks 13.30 uur met zwaailicht en sirene over de Den Elterweg. Op de kruising met de Kleine Omlegging reed hij door rood. Een 86-jarige automobilist die op de Kleine Omlegging groen licht had, reed tegelijkertijd de kruising op. Er ontstond een aanrijding, waardoor beide voertuigen beschadigd raakten. In de ambulance lag een patiënt die met spoed naar het ziekenhuis moest. De patiënt is door een andere ambulance overgenomen en weggebracht. Het verkeer heeft enige tijd hinder gehad van het voorval. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


2010186933

|     |Zutphen - Politie zoekt getuigen van tasjesroof           |

Op maandagavond 27 december is op de Borrostraat in Zutphen een vrouw van haar schoudertas beroofd. De politie zoekt getuigen.


Het 40-jarige slachtoffer fietste omstreeks 18.20 uur via de Borrostraat in de richting van de Slindewaterstraat. Net voorbij de Slindewaterstraat werd zij gepasseerd door een voetganger die ze zojuist voorbij gefietst was. De man greep haar tas uit de fietsmand en rende er mee weg.


Het signalement van de dader luidt als volgt: blanke man, rond de 20 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, slank postuur, smal gezicht, zwartkleurige muts, zwarte jas, donkerkleurige broek.


De politie verzoekt getuigen die iets hebben gezien contact op te nemen met 0900-8844.


2010187082

|     |Zutphen - Man aangehouden voor bezit wapens en drugs      |

Op woensdag 22 december heeft de politie een 49-jarige Zutphenaar aangehouden voor het bezitten van drugs en vuurwapens.


De politie kwam de man op het spoor nadat er informatie was binnen gekomen. Bij onderzoek in zijn woning, in de wijk Waterkwartier, troffen agenten twee vuurwapens, enkele patronen, een nepwapen en drugs aan. De bewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor werd ingesloten. De goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.


2010184886

|     |Zutphen - Man mishandeld door groepje jongeren            |

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 38-jarige man. Het geweld vond maandagmiddag 27 december plaats op de Polsbroek in Zutphen. Het slachtoffer liep letsel aan het gezicht op. De politie zoekt getuigen.


De Zutphenaar liep omstreeks 16.20 uur over de parkeerplaats naast een supermarkt op de Polsbroek. De doorgang werd voor de man belemmerd door een groep jongeren. Er ontstond een woordenwisseling tussen hen. Het conflict liep zodanig uit de hand dat de man door de jongeren meerdere malen werd geslagen. De groep bestond uit vijf tot negen jongelui. De daders zijn vervolgens weggevlucht.


Getuigenoproep


De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets gezien hebben van deze openlijke geweldpleging. Men kan bellen via 0900-8844.


2010187047


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --