Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Museum Volkenkunde verwelkomt 100.000ste bezoeker

28 december 2010

Museum Volkenkunde te Leiden heeft op 28 december de 100.000ste bezoeker in 2010 ontvangen. Algemeen directeur Steven Engelsman en directeur Publiek en Partners John Sijmonsbergen onthaalden de 100.000ste bezoeker feestelijk met een bos bloemen en een wel heel avontuurlijk prijzenpakket. De blij verraste Bella Versteegh (8 jaar) en haar vader Raymond Versteegh uit Den Haag ontvingen naast een cadeaucheque ter waarde van 100 euro een heel bijzondere prijs. Zij mogen samen op expeditie naar IJsland!

"Kijkend naar de bezoekcijfers van de afgelopen jaren kon het dit jaar eigenlijk niet uitblijven: in 2010 zouden we door die magische barrière van de 100.000ste bezoeker breken!", aldus John Sijmonsbergen, directeur Publiek en Partners van Volkenkunde. ''Maar je moet dat wel elk jaar zien waar te maken! Dat we structureel stijgen is een goed teken in deze zware tijden. Museum Volkenkunde ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet''.

Museum Volkenkunde is meer dan ooit aankomst- en vertrekhal van bijzondere expedities. Daarom leek het Volkenkunde een leuk idee om zijn 100.000ste bezoeker ook op expeditie te sturen. Bella en haar vader Raymond Versteegh maken op hun reis naar IJsland tekeningen en foto's, waarvan een selectie getoond zal worden in het museum. Het was hun eerste bezoek aan Museum Volkenkunde, maar de familie Versteegh zijn ''ambassadeurs voor het leven'' geworden.

Museum Volkenkunde

Steenstraat 1, Leiden t 071 5168 800 www.volkenkunde.nl info@volkenkunde.nl
---