Ingezonden persbericht* Onderzoek: 'Merendeel gemeenten staat nog niet open voor Mobile Media.'
* Gemoro wenst u sfeervolle dagen en een gezond 2011 toe. Landelijk onderzoek: 'Mobile Media voor gemeenten'.

Gemoro Mobile Media heeft onderzoek gedaan naar de markt van Mobile Media voor gemeenten. De resultaten van dit onderzoek werden gepresenteerd tijdens het seminar 'Mobile Media voor gemeenten' in het Koning Willem II stadion, te Tilburg.

Het merendeel van de Nederlandse gemeenten staat er nog niet voor open om Mobile Media als een (vast) onderdeel op te nemen in de gemeentelijke communicatiemix. De gemeenten gaven aan, dat de focus op de website ligt. Geen enkele gemeenten zou op de website bezuinigen en maar liefst 55,7% zou er juist nog meer aan willen besteden, wanneer het communicatiebudget omhoog zou gaan. Echter zijn er wereldwijd maar 1,3 miljard computers tegenover 5,3 miljard mobiele telefoons. Ook cijfers over de consumentenmarkt laten zien dat de consumenten klaar zijn voor mobiele communicatie.

Enkele gemeenten gaven aan niets te zien in mobiele applicaties omdat de gemeente geen commerciële instelling is. Echter is iedere instelling (commercieel of niet) gebaat bij goede communicatie met de doelgroep. Over het algemeen waren: het niet bekend zijn met Mobile Media, het niet bekend zijn met de mogelijkheden en het niet bekend zijn met de kosten belangrijke redenen voor gemeenten, om niet aan mobiele communicatie te doen.

Toch ziet driekwart van de gemeenten mobiele communicatie in de toekomst wel als onderdeel van de communicatiemix. Dit is echter een plan voor op de lange termijn. Over twee of drie jaar zal het merendeel (76,9%) van de gemeenten pas echt overstag gaan en zich actief bezig houden met mobiele communicatie. Gemeenten die op de korte termijn instappen zullen nog bekend staan als innovators. Over 2 à 3 jaar zal namelijk bijna iedere gemeente aan mobiele communicatie doen. Mobile is the future!
Ingezonden persbericht