Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Gelderland en Belgisch Limburg fietsprovincies van het jaar 2010

Gelderland is in 2010 voor de Nederlandse recreatieve fietser de meest aantrekkelijke fietsprovincie. Op de voet gevolgd door Noord-Brabant. In België is Limburg verreweg de populairste fietsprovincie, gevolgd door de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit de cijfers van Fietsen.123, de populairste fietswebsite van Nederland en Vlaanderen.

De recreatieve fietser in Nederland fietst vooral graag in Gelderland. Dit jaar gevolgd door Noord-Brabant en Zuid-Holland op respectievelijk de tweede en derde plaats. In deze provincies wordt door de recreatieve fietser en bezoekers van Fietsen.123 het meest gezocht naar routes. 20,6% van de bezoekers kiest voor Gelderland, 15,4% voor Noord- Brabant en dit jaar is Zuid-Holland de verrassende derde met 11%. Gelderland is daarmee wederom fietsprovincie van het jaar geworden. Het heeft met de Veluwe, de Achterhoek en de Betuwe dan ook drie erg aantrekkelijke fietsregio's.

Limburg fietsparadijs in Vlaanderen
In België is de bakermat van het fietsknooppuntennetwerk, de provincie Limburg, op de eerste plaats geëindigd (26%), op de voet gevolgd door Antwerpen (23,6%) en West-Vlaanderen (16%). De provincie Limburg maakt haar naam als 'fietsparadijs' hiermee waar.

Meer dan 2750 routes
Fietsen.123 publiceert op dit moment in totaal maar liefst 2053 gratis toegankelijke routes in Nederland, en 762 routes in België.

Over Fietsen.123
Fietsen.123 is de populairste fietswebsite van de Benelux met ruim 2 miljoen bezoekers en 6 miljoen pageviews per jaar. Naast de fietsroutes is ook het dagelijkse fietsnieuws een populair onderdeel van de site, evenals de fietsrouteplanner. Fietsen.123 Nederland: http://www.fietsen.123.nl, België: http://www.fietsen123.be. Fietsen.123 wordt uitgegeven door SPN, dat ook Plus Magazine, plusonline.nl, geldenrecht.nl en gezondheidsnet.nl uitgeeft.