Audax

Persbericht

AKO opent 3e winkel in ziekenhuis in AMC Amsterdam.

Leeswinkelketen AKO zal medio januari haar 3e ziekenhuiswinkel openen in het AMC in Amsterdam. AKO heeft hiertoe de in dit ziekenhuis gevestigde Selexyz winkel overgenomen.

Op 1 januari zal AKO de Selexyz winkel in het AMC overnemen van de huidige eigenaar van Dijk Studystore. Gezien de historie van deze winkel zal het assortiment 'lezen' prominent naar voren blijven komen. Eerder dit jaar heeft AKO winkels geopend in het Atrium ziekenhuis in Heerlen en in het LUMC in Leiden. Naast luchthaven-, stations- en stadswinkels zullen ziekenhuiswinkels in toenemende mate een belangrijk kanaal voor AKO worden.

'We zijn met twee andere ziekenhuizen in een vergevorderd stadium van onderhandeling en we verwachten in het 1e kwartaal van 2011 deze winkels te kunnen openen', aldus AKO directeur Sjaak Mark.

Naast het bekende AKO assortiment, waarbinnen de productgroepen Lezen (boeken, kranten en tijdschriften) en Schrijven (wenskaarten, papier- en schrijfwaren) de belangrijkste zijn, zal het assortiment specifiek worden uitgebreid met cadeauartikelen en verzorgingsproducten.

AKO B.V. is met ruim 100 leeswinkels en circa 800 medewerkers Nederlands grootste filiaalorganisatie voor de verkoop van tijdschriften, kranten en boeken. De AKO-winkels zijn gevestigd op toonaangevende A1-locaties in de belangrijkste winkelstraten van Nederland, op alle grotere NS-stations en op de luchthavens Schiphol, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht- Aachen. AKO is onderdeel van het in Gilze gevestigde mediaconcern Audax.

(einde persbericht)