Gemeente Utrecht

Zwembad De Kwakel blijft vooralsnog gesloten

Het is nog niet duidelijk wanneer zwembad De Kwakel weer open gaat voor publiek. Er zijn vandaag na het proefzwemmen onvoldoende gegevens uit de test gekomen die de oorzaak van de huidirritatie kunnen achterhalen. Het ontbreken van een conclusie is reden voor de gemeente om het zwembad nog langer gesloten te houden.

Onder toezicht van onder andere een dermatoloog van het AMC/VUmc is er opnieuw een test uitgevoerd onder tien personeelsleden van Zwembad De Kwakel. Bij een deel van de mensen is nog steeds irritatie van de huid geconstateerd. Deze klachten waren mild en van korte duur. Een conclusie is hieraan echter nog niet te verbinden. De gemeente wacht de nadere analyse van de dermatoloog af. Bij vier medewerkers die al langer huidklachten hebben, is ook een individueel allergieonderzoek gestart. De voorlopige uitkomsten hiervan zijn vanmorgen besproken en aan de gemeente voorgelegd. Het is nog wachten op de uitslagen van de contra-expertise groep. Deze worden volgende week verwacht.

Ondanks dat de analyses van lucht- en wateronderzoeken geen afwijkingen vertoonden, heeft de gemeente de afgelopen weken alle technische installaties nagelopen. Ook zijn de filtermaterialen die zich bevinden in de zwembadfilters vervangen.




Gemeente Utrecht