Persmailing Korfbal Challenge 2010
Dag 2 - dinsdag 28 december

Beste redactie/journalist,

Dinsdag 28 december is de tweede dag van de Korfbal Challenge gespeeld. Dalto nam het op tegen Fortuna/MHIR. Fortuna/MHIR stond bijna de gehele wedstrijd voor en hoewel Dalto aan het eind nog wel terug kwam, werd de overwinning niet meer uit handen gegeven. Chinees Taipei speelde tegen de Talents. De Nederlandse talenten hadden een duidelijke overwicht en won met 14-18.

Dinsdag 28 december

Dalto - Fortuna/MHIR
Het enige clubonderonsje tijdens de voorronde van de Korfbal Challenge eindigde in een 19-20 overwinning voor Fortuna/MHIR. De ploeg uit Delft stond, behalve bij een stand van 1-0, op voorsprong en liet Dalto in de slotminuten nog onnodig terug komen.

Dalto startte in een aangepaste beginopstelling. De selectie uit Driebergen liet zien over veel jong talent te beschikken en startte met oud-junioren Barbara Brouwer, Rene Siedsma en Marvyn Toonen. Daartegenover trad Fortuna/MHIR aan in vrijwel de gehele basisacht. Daarbij ontbraken alleen Jennifer Tromp, Raymond Witvliet en Marrien Ekelmans.

Dit verschil in ervaring kwam vooral na rust pas tot uiting. Beide ploegen hielden elkaar de gehele eerste helft goed in evenwicht en bereikten vooral via zakelijk korfbal een ruststand van 9-11 in het voordeel van Fortuna/MHIR.

Na rust leken de stukjes op zijn plaats te vallen voor de ploeg van Wouter Blok. Fortuna/MHIR wist zelfs uit te lopen naar 12-18. Mede door zes goals van Tim Heemskerk en vijf goals van Marjolijn Kroon werd het Dalto onmogelijk gemaakt dichterbij te komen. Dit leidde ertoe dat Dalto genoodzaakt was bijna het totale aantal wissels te gebruiken. Coach Herman van Gunst bracht goalgetter Jorrit Bergsma binnen de lijnen, die, net zoals de dag ervoor, liet zien dat hij niet voor niets de topscorer is van de Lotto Korfbal League. Met een percentage van 3 op 4 nam hij zijn ploeg op sleeptouw en werden de laatste 12 minuten bereikt met een tussenstand van 15-19.

Gedurende de laatste 12 minuten zakte Fortuna/MHIR iets in. De Delftenaren wisten daarom ook maar twee keer tot scoren te komen. Naast Jorrit Bergsma liet ook Maarten Groot Hulze zich gelden voor Dalto. Via een kort schot zette hij zijn ploeg op 18-19, waarna het in de laatste minuut toch nog spannend leek te worden. Fortuna/MHIR liet nogmaals zien over de nodige ervaring te beschikken en kwam via Marjolijn Kroon op 18-20. Otto Fabius wist nog de 19-20 op het scorebord te zetten, maar dit gebeurde met te weinig tijd over.

Fortuna/MHIR boekt de eerste overwinning van het toernooi en kan zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen de Tulips. Dalto staat na twee wedstrijden met lege handen en kan zich op gaan maken voor de wedstrijd om de 5e en 6e plek. Einduitslag: 19 - 20

Topscorers
Dalto: Maarten Groot Hulze 6, Otto Fabius 4
Fortuna/MHIR: Barry Schep 7, Tim Heemskerk 6

Chinees Taipei - Talents
De wedstrijd Chinees Taipei - Talents was hetzelfde affiche als eerder dit jaar op de Monuta Youth World Cup. Deze wedstrijd eindigde in een 16-17 overwinning voor de Taiwanezen na een Golden Goal. Met bijna exact dezelfde selecties stonden beide ploegen wederom tegen elkaar op de tweede avond van de Korfbal Challenge 2010.

De Talents maakten al snel duidelijk dat zij het eerdere onderonsje niet vergeten waren en kwamen via Rianne Echten en Mick Snel al vroeg op een 1-3 voorsprong. Vervolgens was het oud Nic./Alfa College speler Ricky Wu die de ploegen dichter bij elkaar bracht. De eerste 12 minuten eindigde daarom met een gelijke stand van 4-4.

Na de korte onderbreking was het driemaal een dubbele score van Hollandse zijde die ervoor zorgde dat Chinees Taipei op een forse achterstand werd gezet. Met achtereenvolgens twee keer Laurens Leeuwenhoek, twee keer Mick Snel en twee keer Rianne Echten sprong de stand op het scorebord naar 4-10. Na deze doelpuntrijke periode stokte de score iets aan beide kanten. Door een schot van Giky Luo werd de ruststand bepaald op 5-12 in het voordeel van de Talents.

Na rust knokte Chinees Taipei zich terug in de wedstrijd. Eerder dit jaar zorgde dit voor de gelijkmaker. Nu kwam de ploeg van Bird Hsieh niet op gelijke hoogte maar bleef de stand hangen op vijf doelpunten voorsprong voor de Talents.

Na de vierde en laatste onderbreking van de wedstrijd was er een doelpuntloze fase van 5 minuten. Het was echter Wen Lin die liet zien dat Chinees Taipei zeker niet voor niets is afgereisd naar Rotterdam. Met maar liefst vijf treffers in de tweede helft was zij een plaag voor de Nederlandse dames. In verdedigend opzicht deden de ploegen niet onder voor elkaar, de zuivere beginfase van de Talents deed de ploeg uit Taiwan echter de das om.

Wen Lin bepaalde de eindstand op 14-18 met een schot vanaf de middenlijn. Dit gebeurde ook nog eens in de zoemer waardoor ook het nieuwe spelregelexperiment goed tot uiting kwam. Einduitslag: 14 - 18

De puntentelling luidt als volgt:
Bij een gewonnen wedstrijd na de normale wedstrijdduur krijgt de winnaar 3 punten en de verliezer 0 punten. Bij een gewonnen wedstrijd na een golden goal krijgt de winnaar 2 punten en de verliezer 1 punt.