Ingezonden persbericht

Apeldoorn, 26 december 2010
KNWU NK baanwielrennen in het teken van de Wereldkampioenschappen!

Van 28 t/m 30 december zullen op de wielerbaan van Omnisport Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen baanwielrennen 2010 plaatsvinden. Dit evenement, waarbij door Nederlands beste baanrenners wordt gestreden om de verschillende nationale titels, zal mede in het teken staan van de UCI Wereldkampioenschappen baanwielrennen 2011. De UCI Wereldkampioenschappen baanwielrennen worden van 23 t/m 27 maart 2011 eveneens in Omnisport Apeldoorn verreden.

Volgens de KNWU en de organisatoren van de Nederlandse Kampioenschappen baanwielrennen verschijnt de 'crème de la crème' van het nationale baanwielrennen aan de start.
Zo zullen bij de elite-mannen toppers als Peter Schep, Tim Veldt en Levi Heimans zeker starten. Bij de elite-dames zullen Willy Kanis, Yvonne Hijgenaar, Vera Koedooder, Ellen van Dijk, Chantal Blaak en Roxane Knetemann acte de présence geven om hun deelname aan de UCI WK baanwielrennen in 2011 af te dwingen. Wereldkampioen op de kilometer en regionaal favoriet, Teun Mulder, ontbreekt in verband met een longontsteking.

Een belangrijke aanpassing ten aanzien van het programma is dat de wedstrijden in een middag- en een avondsessie zullen worden verreden. Voor het evenement en de toeschouwers is dit een interessant gegeven.

Ook zullen er extra showelementen in het programma worden verweven. Zo zal er iedere dag een speciaal thema centraal staan. Dinsdag 28 december staat in het teken van de jeugd, er zal onder andere gestreden worden om het scholenkampioenschap van Apeldoorn. Verder zullen Koos Moerenhout en Kenny van Hummel samen met de jeugdrenners enkele wedstrijden rijden. Op woensdag 29 december zal de focus liggen op een uitgebreid NK programma en op donderdag 30 december is er een extra programma dat vooruitblikt op de WK baan met ook stayers- en dernywedstrijden met bekende beroepsrenners als Tom Stamsnijder, Kenny van Hummel en Jens Mouris.
De toegangsprijs bedraagt dagelijks 9,50 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar 5 euro. Op dinsdag 28 december, de dag van het schoolkampioenschap, is de toegang voor kinderen tot en met 12 jaar (mits onder begeleiding) gratis!

Een passe-partout voor volwassenen voor alle drie de dagen kost 22,50 euro.
Het volledige programma van het KNWU NK baanwielrennen is te vinden op www.nkbaanwielrennen.nl.

EINDE PERSBERICHT